Perakende

İthal et fiyatları ne kadar olacak? Ne zaman satışa çıkacak?

İthal hayvanlar Edirne'ye geldi ve satışa sunulmak üzere kesimhanelere girdi. Peki ithal etler ESK satış mağazalarında ne zaman satışa çıkacak? ESK et fiyatlarında bir artış yapacak mı? Detaylar haberimizde...com'da çıkan habere göre, Gelen zamlarla beraber vatandaşın eti tüketmesi iyice zorlaşırken, piyasa ücretleri ile Et ve Süt Kurumu  ücretleri arasında da büyük bir açık ortaya çıktı

Tarımdanhaber.com'da çıkan habere göre, Gelen zamlarla beraber vatandaşın eti tüketmesi iyice zorlaşırken, piyasa ücretleri ile Et ve Süt Kurumu  ücretleri arasında da büyük bir açık ortaya çıktı.

KASAPLARDA 200 LİRA ESK'DA 89 LİRA!

Kasaplarda ortalama 1 kg kıyma 200 liradan satılırken, Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında 89 liradan satılmaya devam ediliyor. 

VATANDAŞ 1 KG KIYMA İÇİN SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE SIRAYA GİRİYOR

Vatandaş, piyasa ücretlerine göre yarı fiyatına satılan kıyma ve kuşbaşından alabilmek için günün erken saatlerinde Et ve Süt Kurumu’nun satış  mağazaları önünde uzun sıralar oluşturuyor. Satış mağazalarına sınırlı sayıda et gelmesinden ötürü vatandaşa 1 kg’dan fazla et satışı yapılmazken, 1 kg eti de isteyen alamıyor.

MACARİSTAN'DAN İTHAL EDİLEN HAYVANLARIN ETİ ESK SATIŞ MAĞAZALARINDA NE ZAMAN SATILACAK? 

Macaristan’dan ithal olan ve  Edirne’de kesime verilen kasaplık hayvanların eti ilk olarak Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarında satışa sunulması planlanıyor. İthal etlerin satışa verilmesiyle beraber, satışa sunulan et arzında yükseliş olsa da ücretinden ötürü Et ve Süt Kurumu’nun satış mağazalarının önünde oluşan uzun 
kuyrukların düşmesi beklenmiyor.

 

ET VE SÜT KURUMU'NUN ET FİYATLARINA ZAM YAPMASI BEKLENMİYOR! ESK'NIN ZARARI NASIL KARŞILANACAK?

Et ve Süt Kurumunun, seçim evvelinde piyasanın yarı fiyatına sattığı et ücretlerinde bir yükseliş yapması beklenmezken, oluşan zararın nasıl karşılanacağı da bilinmiyor.

Et ve Süt Kurumu, Türkiye'de et ve süt endüstrisinin yönetiminden sorumlu bir kuruluştur. Bu ürünlerin üretim ve tüketimini yükseltmek, et ve süt imalatında kullanılan  hayvanların sağlık ve refahını yükseltmek amacı ile 1948 senesinde kurulmuştur. Kuruluş, endüstri standartlarını belirlemek, çiftçilere eğitim ve teknik yardım sağlamak,
 türlü kampanya ve etkinliklerle et ve süt ürünleri tüketimini teşvik etmekten sorumludur.

Et fiyatları, üretim maliyeti, arz ve talep ve hükümet politikaları dahil olmak üzere çeşitli faktörler tarafından belirlenir. Üretim maliyeti, yem, işçilik ve hayvanların yetiştirilmesiyle ilgili diğer harcamaları içerir. Üretim maliyeti yüksekse et fiyatı da yüksek olacaktır.Et fiyatlarının belirlenmesinde arz ve talep de rol oynar. Et için yüksek talep ancak sınırlı arz varsa, fiyat daha yüksek olacaktır.  Öte yandan, et fazlası varsa, fiyat daha düşük olacaktır.