Eğitim

İTK Bornova Kampusü açıldı!

Anaokulu, ilkokul ve ortaokul bölümleriyle hizmet verecek kampusün açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova’daki yeni eğitim birimi ile birlikte İTK’nın sağlıklı, Atatürkçü nesiller yetiştirmesini diledi.


İzmir Türk Koleji(İTK), İzmir'de üçüncü, Ege Bölgesi'nde dördüncü kampüsünü Bornova'da açtı. 900 öğrencinin eğitim göreceği İTK Bornova Kampüsü'nün açılış kurdelesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Bornova Kaymakamı Kadri Canan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu başkanı Ekrem Demirtaş, EGİAD Başkanı Seda Kaya, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış yaptı. 2013 Haziran ayında temeli atılan kampüste anaokulu, hazırlık, ilkokul ve ortaokul kademelerinde 900 öğrencinin eğitim göreceği kaydedildi. 

İTK Bornova Kampüsü'nün 20 milyon TL yatırım tamamlandığını kaydeden İTK Genel Müdürü Yiğit Tatış, "Geçtiğimiz yıl başlayan Bornova kampüs yatırımımızı hızlı bir şekilde çalışarak tamamladık. 1950'den beri milli eğitime hizmet veriyoruz. Eğitim kurumlarımızda mutlu ve çağdaş Türk gençleri yetiştirdik. Bugün onbinlerce mezunumuz ülkenin gelişmesi için hizmet vermektedir. Doğru siyasetçi, doğru hukukçu, doğru doktorlar en iyi eğitim ile olur. Binadan daha da önemli olan içinde yetişen çocuklardır. Onlar başarılı olmazsa hiç bir yatırımın anlamı yok" dedi. Genel Müdür Yiğit Tatış, "Havuzu, spor tesisi ve modern mimarisiylle bu kampüsü eğitime adıyoruz. Önümüzdeki hafta Karşıyaka'da 150 kişilik anaokulu açacağız. Bu bizim 7'nci anaokulumuz olacak. Dünya standartlarında eğitim vermek ve başarılı öğrenciler yetiştirmek için çalıyoruz" dedi. 


Yeni Asır