05 / 05 / 2024

İTO'dan sel mağduru firmalara destek

İTO'dan sel mağduru firmalara destek

İTO, Vakıfbank'la yaptığı protokol çerçevesinde sel mağduru firmalara protokolle dört ayrı kredi paketi seçeneği sunacak



İstanbul Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, Tadilat Kredisi, Hammadde Alım Kredisi /Stok Finansmanı, Yenileme Yatırımları ve İhracat Destek Kredisi olarak adlandırılan kredilerin, işadamlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak çeşitlendirildiği belirtildi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, kredi desteğiyle selzede işadamlarının yaralarını bir an önce sarmayı amaçladıklarını belirterek, "Odamız ve Vakıfbank işbirliği ile sağlanacak dört kredi paketinin firmalara bu zor zamanlarında önemli bir destek olacağını düşünüyoruz" dedi. Yalçıntaş, selden zarar gören firmaların İTO'ya olan aidat borçlarıyla ilgili de bir düzenleme yapıldığını bildirdi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Selzedeye özel kredi

İTO öncülük yaptı, Vakıfbank destek oldu, selden zarar gören firmalara 4 kredi paketi hazırlandı. 6 ay ödemesiz krediler, masrafsız ve düşük faizli...

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Vakıfbank arasında yapılan bir protokolle selzede işadamlarına 4 ayrı kredi paketi seçeneği sunulacağı bildirildi. İTO'dan yapılan açıklamada; kredilerin, zarar gören firmaların tadilat, hammadde alımı, makine yenileme ve ihracat finansmanı gibi ihtiyaçlarını karşılayacağı kaydedildi.

KÖTÜ GÜN DOSTU
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, kredi desteği ile selzede işadamlarının yaralarını bir an önce sarmalarını amaçladıklarını söyledi. Yalçıntaş, şunları kaydetti: "Bütün çabamız, İTO üyesi işadamlarımızın zararlarını bir an önce kapatmaları ve ticari faaliyetlerine kaldıkları yerden devam etmeleri. Odamız ve Türkiye Vakıflar Bankası işbirliği ile sağlanacak 4 kredi paketinin firmalara bu zor zamanlarında önemli bir destek olacağını düşünüyoruz.'' Yalçıntaş, selden zarar gören firmaların İTO'ya olan aidat borçlarıyla ilgili de bir düzenleme yapıldığını bildirdi.

TEYİT YAZISI ALINMALI
İTO'nun Vakıfbank aracılığıyla kullandıracağı kredi, işadamlarının ihtiyaçlarına yönelik olarak çeşitlendirildi. Hazırlanan 4 paket; Tadilat Kredisi, Hammadde Alım Kredisi/ Stok Finansmanı, Yenileme Yatırımları ve İhracat Destek Kredisi. Bu kredilerle, işadamlarının farklı ihtiyaçlarının karşılanmasının hedeflendiği belirtiliyor. Selden zarar gören İTO üyeleri, İTO'dan alacakları bir teyit yazısı ile Vakıfbank şubelerine başvuracaklar. Söz konusu yazı için de üyelerin İTO Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Şubesi'ne ulaşarak, polis ve itfaiye raporlarını iletmeleri gerekiyor.

UYGUN OLANI SEÇİN
Tadilat Kredisi: Limit 100 bin TL. 24 ay vade. İlk 6 ayı ödemesiz. Faiz oranı yüzde 0.99. Masraf yok. Hammadde Alım Kredisi: Vadesi 9 ay. Faiz yüzde 2.5. Yenileme Yatırımları Kredisi: 1 yıl ödemesiz. 60 ay kadar vade. Yüzde 1.30 faiz. İhracat Destek Kredisi: Rotatif ihracat döviz kredisi 18 ay vadeli olacak. Kredinin faizi libor yüzde 4.5 olarak hesaplanacak.
Takvim


Geri Dön