06 / 05 / 2024

İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Yurdu açıldı!

İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Yurdu açıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, kendisinin isminin verildiği yurdun açılış töreninde, "Denizcilerimizin, sektörümüzün yıllardan beri özlemini duyduğu bakanlık hayalden gerçeğe döndü" diye konuştu



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakanlığının yeniden yapılandırıldığını hatırlatarak, "Denizcilerimizin, sektörümüzün yıllardan beri özlemini duyduğu bakanlık hayalden gerçeğe döndü. Yeni bakanlık içinde oluşturulan 6 genel müdürlükten 3ü doğrudan, diğer 3ü de dolaylı olarak denizcilik konularıyla ilgilenecek ve sorunlara çözümler üretecektir" dedi.

Tuzladaki İTÜ Denizcilik Fakültesi Yerleşkesinde hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan ve kendi adını taşıyan yurdun açılışında konuşan Yıldırım, aile kavramının Türkiyede çok önemli olduğuna vurgu yaparak, bunun Türk milletinin en büyük gurur kaynaklarından birini teşkil ettiğini söyledi.

Yıldırım, aile yapısında geleneklere, büyük ve küçük ilişkisine büyük önem verildiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"İşte burada bir aile fotoğrafı görüyorsunuz. Bu fotoğrafta denizciler ailesi vardır. Denizcilik gelenek ve görenek demektir. Denizcilikte ağabey ve kardeş ilişkisi vardır. İşte bu yurt unutulmaya başlamış ağabey-kardeş ilişkisini, denize gitmeden denizciliği anlatan bir eser olacaktır. Bunun için önemsiyorum. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bu yurt, ortak çalışmanın ve dayanışmanın bir ürünüdür. 614 öğrenci kapasiteli bu yurt, hayırsever denizcilerimizin ve denizciliğe gönül veren kişilerin gayretleriyle yapılmış ve bugün hizmete açılmıştır."

Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının 1 Kasım 2011den itibaren "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" olarak yeniden yapılandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Denizcilerimizin, sektörümüzün yıllardan beri özlemini duyduğu bakanlık hayalden gerçeğe döndü. Yeni bakanlık içinde oluşturulan 6 genel müdürlükten 3ü doğrudan, diğer 3ü de dolaylı olarak denizcilik konularıyla ilgilenecek ve sorunlara çözümler üretecektir. Sektöre ve üniversitelerimize destek vermeye devam edeceğiz. Çünkü ülkemizin kalkınması, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmanın olmazsa olmaz şartı, bilimde, ilimde, gelişmede çalışmaktır. Sanayi sektörü ve üniversitelerimizi bir araya getirmek, ele ele vermek ülkemizi bölgenin, dünyanın saygın ülkeleri arasına sokmak en büyük amacımızdır. Bunun için yılmadan çalışmaya devam edeceğiz."

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de yurda Bakanın adının verilmesine senatonun kararlaştırdığını  belirterek, "Sayın Bakanımız her zaman bizim yanımızda olmuş ve desteklerini bizden esirgememiştir. Desteklerinin devamını diliyoruz" dedi.

Bu arada açılış öncesi yurdun yapılmasında en büyük katkıyı veren hayırseverlerden Kaptan Altay Altuğ da ağız mızıkası ile "eski dostlar" şarkısını çaldı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Binali Yıldırım Yurdunun açılışı, Bakan Yıldırım, Rektör Şahin, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nil Güler ve hayırseverler tarafından yapıldı.

Binali Yıldırım, açılışın ardından, beraberindeki heyetle, yurttaki odaları gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Bakan Yıldırım, ikram edilen tatlıları kendi elleriyle basın mensuplarına ikram etti.

AA


Geri Dön