04 / 05 / 2024

İy-Ka İnşaat şžirketi'ne ihale yasağı!

İy-Ka İnşaat şžirketi'ne ihale yasağı!

İstanbul"da bulunan 'Kaya İnşaat Taahhüt Kollektif şžirketi Nusret ve Yüksel Kaya' ile ortağı Bursa"da yer alan'İy-Ka İnşaat Restorasyon Sanayi Limited şžirketi, Nurset-Yüksel ve Yücel Kaya'yı 3"er kez ihalelerden men edildi



 -EDİRNE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-

4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununa göre İstanbul"da bulunan 'Kaya İnşaat Taahhüt Kollektif şžirketi Nusret ve Yüksel Kaya' ile ortağı Bursa"da yer alan'İy-Ka İnşaat Restorasyon Sanayi Limited şžirketi, Nurset-Yüksel ve Yücel Kaya'yı 3"er kez ihalelerden men edildi.
               
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğünün ihalesine katılan firma ve ortaklarına, özel bütçeli kurumlar tarafından, 1 yıl 4 ay 6 gün süreyle yasak getirildi.
               
-4734-4735 SAYILI KANUNLAR-
               
4734 Sayılı Kamu İhale ve 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 'yasak fiil veya davranışları' düzenliyor.
               
Söz konusu maddelerde, mevzuata aykırı davranışlardan bazıları şöyle sıralanıyor:
               
'Hile, vaat, tehdit, nüfuz kullanma, çıkar sağlama, anlaşma, irtikap, rüşvet suretiyle veya başka yollarla ihaleye ilişkin işlemlere fesat karıştırmak veya buna teşebbüs etmek.
               
-İsteklileri tereddüte düşürmek, katılımı engellemek, isteklilere anlaşma teklifinde bulunmak veya teşvik etmek, rekabeti veya ihale kararını etkileyecek davranışlarda bulunmak.
               
-Sahte belge veya teminat düzenlemek, kullanmak veya bunlara teşebbüs etmek.
               
-Alternatif teklif verebilme halleri dışında, ihalelerde bir istekli tarafından kendisi veya başkaları adına doğrudan veya dolaylı olarak, asaleten ya da vekaleten birden fazla teklif vermek.'
    A.A


Geri Dön