Sektörel

İZENERJİ'de eylem!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ şirketinin çalışanları, üstlendikleri park ve bahçeler hizmetleri için açılan ihalenin başka firmanın kazanması üzerine hak kaybına uğrayacakları gerekçesiyle eylem yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin park ve bahçe hizmetleri için açtığı ihalenin bir temizlik şirketince kazanılmasının ardından daha önce bu işi üstelenen belediye iştiraki İZENERJİ şirketinin çalışanları, hak kaybına uğrayacakları gerekçesiyle oturma eylemi yaptı.


DİSK Genel-İş Sendikası'nda örgütlü İZENERJİ işçileri, park ve bahçe hizmetleri ihalesinin iptal edilmesi ve taşeronlaşmanın önlenmesi talebiyle ellerine aldıkları pankart ve dövizlerle İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.


Bir süre slogan atan grup adına konuşma yapan DİSK Genel-İş Sendikası İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, 22 Temmuz'da park ve bahçe hizmetleri alımı ihalesini İZENERJİ ile eşdeğer teklif veren başka firmanın kazandığını anımsattı.


Daha önce yaptıkları eylemlerde işlerini taşerona bırakmayacaklarını ifade ettiklerini hatırlatan Şanlı, "Hiç birimiz taşeron firmada kesinlikle çalışmayacağız. Taşeron firma bunu bilmeli ve yol yakınken aklını başına almalıdır. Biz park bahçe işçileri mücadele ederek başta örgütlenme hakkı olmak üzere ekonomik ve sosyal haklarımızı elde ettik. Bugün hiçbir şey olmamış gibi bu haklarımızın elimizden alınmasına göz yumamayız" dedi.


Konuşmanın ardın belediye binasının etrafında halka oluşturan işçiler, başkanlık girişinde bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.


AA