Yeni Şirketler

İzinsiz kullanılan hazine arazisine kaçak dolgu!

İzmir'de emlakçılık yapan İlyas Ergül'ün Güllük Körfezi'ndeki, denize sıfır Hazine arazisini 40 yıldır izinsiz kullandığı bir ay önce kaçak dolgu yapınca anlaşıldı

Muğla'nın Güllük Körfezi'nde MNG Holding'in Pina Yarımadası'na yaptığı dolgu henüz unutulmamışken, aynı bölgede 70 dönümlük, denize sıfır Hazine arazisinin İzmirli bir emlakçı tarafından 40 yıl önce kapatıldığı, arazi üzerine otel, apart villa ve restoran inşa edildiği ortaya çıktı.
İzmirli emlakçı İlyas Ergül, turistik tesisinin önüne bir ay önce 800 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde kaçak dolgu yapınca durum çevrecilerin dikkatini çekti. Tesisin bulunduğu Sıcak Su Koyu'na giden Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ve çevreciler de tam bir şok yaşadı. Ergül'ün denizin içine kadar yaptığı restoranlar, beach clup ile binalar ve tesisler, kaçak dolguyu gören çevrecileri şaşırttı. Karahan ve çevrecilere tepki gösteren Ergül, yaklaşık 40 yıldır 70 dönümlük Hazine arazisine ve sahile yatırım yaptığını, bugüne dek 500 bin TL'nin üzerinde para harcadığını dile getirdi. Yaptığı binaların ve tesisin tapusunun ve inşaat ruhsatının olmadığını, denize dolgunun da kaçak olduğunu itiraf eden Ergün şöyle konuştu:

Devlet `dur' dememiş!
"40 yıldır bu araziyi kullanıyorum. Tapum, inşaat ruhsatım, iskân ruhsatım ve hiçbir yasal iznim yok. Bugüne kadar 500 bin TL'nin üzerinde para yatırdım, devletten `dur' diyen olmadığı gibi, mal müdürleri ve dönemin yetkilileri `sen yap, izni ve tapuyu ilerde alırsın' dedi. Yıllardır `zilliyetlikten tapu alırım' diye bekledim. Ben bunları yaparken devlet `dur' demedi. Ama bugüne kadar ecrimisil cezalarını ödedim. Açık açık söylüyorum, ben yaptım, devlet dur demedi."

Milas Kaymakamı Şahin Arslan da, Mal Müdürlüğü'nce Ergül aleyhine davalar açıldığını, tümünün kazanıldığını ve jandarma tarafından tahliye kararının kendisine ibraz edildiğini savundu. Söz konusu arazide iki hafta önce de Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü müfettişlerince inceleme yapılıp tutanak tutulduğu, Ergül hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.
Yaşar ANTER/Milliyet