27 / 04 / 2024

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi için belirlenen dış kredi meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı Projesi için belirlenen dış krediye ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Serter, ''Aşağıdaki sorularımın, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim'' diye konuştu.

Serter, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Kasım 2020'de, 2021 Merkezi Bütçe görüşmeleri sürecinde, İzmir  Ankara  Hızlı Tren Hattı projesine dair sorduğum soruda projenin 107 ayda bitirileceği beyan edilmiştir. Bu beyan sonrası da Ocak 2021’de yayınlanan 2021 Yatırım Programı'nda söz konusu proje için yeniden ihaleye çıkıldığı ve proje bedeli olarak da 27.7 milyar TL ayrıldığı görülmüştür. Bunun da 23.3 milyar TL'lik kısmı dış kredi olarak öngörülmüştür.'' 

İzmir-Ankara Hızlı Tren Hattı için belirlenen dış krediyle ilgili soru önergesi!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- Söz konusu dış kredinin tarafi kimdir? Bu anlaşma kiminle yapılmıştır?

2- Söz konusu kredi için verilen kullanım garantileri söz konusu mudur? 2007'den bugüne geçen süre içerisinde söz konusu projeye harcanan miktar tam olarak ne kadar olmuştur? Bunun ne kadari dış kredi olarak kullanılmıştır? Bu kredi için ödenen faiz ne kadar olmuştur? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön