12 / 05 / 2024

İzmir Atatürk OSB, 2 bin 500 kişiye daha istihdam yaratacak!

İzmir Atatürk OSB, 2 bin 500 kişiye daha istihdam yaratacak!

Toplam alanı 6 milyon 300 bin metrekare olan ve halihazırda 630 sanayi parselinin bulunduğu İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB) imar planında yapılan çalışmalar sonucu 10 yeni sanayi parseli daha elde edildi...



Toplam alanı 6 milyon 300 bin metrekare olan ve halihazırda 630 sanayi parselinin bulunduğu  İzmir  Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB) imar planında yapılan çalışmalar sonucu 10 yeni sanayi parseli daha elde edildi. Bölgenin kuzeybatısında bulunan yaklaşık 65 bin metrekarelik alanda yapılan imar tadilatı sonrasında kazanılan 2 adet 4 bin 500 metrekare ve 8 adet de 7 bin metrekarelik sanayi parseli önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacak. İzmir Atatürk OSB 'nin yürüttüğü çalışmalar sonucunda sırasıyla, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Valilik, İl İdare Kurulu ile Tapu ve Kadastro'da takip edilen yasal süreçlerin ardından geliştirilen parsellerinde 2 bin 500 kişiye daha istihdam sağlaması bekleniyor. İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, kazanılan bu yeni alanlarla birlikte İAOSB' nin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde temel atma aşamasına gelindi Öte yandan Türkiye' deki OSB' ler arasında ilk defa vakıf kurarak bir ilke daha imza atan İAOSB'de Sanayici ve İşadamları Sağlık ve Eğitim Vakfı' nin 2. Mütevelli Heyet toplantısı yapıldı. 


İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda İAOSB Vakfı Başkanı Hilmi Uğurtaş, vizyonlarının ilk adımı olan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile ilgili tüm ön çalışmaların tamamlandığını belirterek/Temel atma aşamasına geldik. Tariş Pamuk Birliği'nden almış olduğumuz arsa konusunda açılan dava lehimize sonuçlansa da. karşı tarafın davayı Yargıtay'a taşıması nedeniyle bekleme dönemimiz devam ediyor. 

İnancımız odur ki, yerel mahkemede olduğu gibi Yargıtay'da da haklılığımız bir kez daha teyit edilecek ve yolumuz açılacaktır" dedi. İAOSB Vakfı bünyesinde kurulan İktisadi İşletme eli ile vakfa gelir getirici faaliyetlerde bulunmaya başladıklarını da söyleyen Uğurtaş; 2014 yılında bu faaliyetleri çeşitlendirmek ve arttırmak niyetinde olduklarını ifade etti. 


Toplantının Divan Başkanlığını yapan İAOSB Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Kadri Şeker ise, Türkiye'de örnek bir OSB konumunda olan İAOSB'de vakıf çatısı altında bu misyonu devam ettirmekten duydukları mutluluğu belirtti. 

daha fazla üretim ve istihdama ev sahipliği yapacağını belirterek, "Özel konumumuz itibariyle katılımcılarına şehir içinde OSB hizmeti sunuluyor. İAOSB, İzmir Limanı'na 20 kilometre, havalimanına 45 kilometre, TIR gümrüğüne 8 kilometre uzaklıkta. Bu kadar avantajlı konumda bir OSB daha yok. Jeopolitik öneminin yanı sıra, İAOSB' de mükemmel bir altyapı sistemi de bulunuyor" dedi. 


Uğurtaş, yönetim kurulunun bugüne kadar yenilikçi bir yaklaşımla, bölge katılımcılarının vizyonlarını geliştirecek, ihracatlarını arttıracak, onları Ar-Ge ve inovasyon projelerine yöneltecek pek çok başarılı çalışmayı hayata geçirdiğini belirterek, "2011 yılında ABD desteği ile başlatılan Enerji Verimliliği, Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretim Tesisi Projesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi Projeleri ile İşletme Yüksek Lisans Programı bu projelerden bazıları. İAOSB ayrıca, Türkiye' deki OSB' ler içinde ilk vakıf kuran ve yine ilk kez Ar-Ge ve inovasyon yarışması düzenleyen bölge" diye konuştu. 


Uğurtaş, İAOSB'nin firma sahipleri ve çalışanlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlara da sahip olduğunu kaydederek, " İAOSB içinde 24 saat hizmet veren tam donanımlı bir sağlık tesisi, kreş, mesleki eğitim merkezi, sanayici aktivite merkezi, spor kompleksi gibi donanımlar bulunuyor. İAOSB' de yer alan firmalar aldıkları kaliteli hizmet ile ayrıcalıklı konuma geldi" dedi. 


Dünya Gazetesi


Geri Dön