İzmir Atatürk OSB'deki 8 sanayi parselinin sadece 3'ü satıldı!
İzmir Atatürk OSB'deki satışa çıkarılan 8 sanayi parselinden sadece 3'ü satılabildi. İhale sonrası açıklama yapan Hilmi Uğurtaş, ihale öncesi telefon açıp 'arsaları satılığa çıkarın, almak istiyoruz' diyenlerin bile ihaleye gelmediğini söyledi
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde satışa çıkarılan 8 sanayi parselinden sadece 3'ü satılabildi. İhale sonrası açıklama yapan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, ihale öncesi telefon açıp 'arsaları satılığa çıkarın, almak istiyoruz' diyenlerin bile ihaleye gelmediğini belirterek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki siyasi belirsizliğe dikkat çekti. Uğurtaş, "Neticede sanayiciler yatırım yapmak için siyasi tabloya bakıyor" dedi.
Türkiye’nin en büyük organize sanayi sitelerinden biri olan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde açık artırma yöntemi ile ihaleye çıkarılan sanayi parsellerine beklenen ilgi olmadı. Öğleden sonra saat 14.00'te yapılan açık artırma ihalesinde, satışa çıkarılan 8 sanayi parselinden sadece 3'üne alıcı çıktı.
Bölge Müdürlüğü’ nde gerçekleşen ihalede 1 adet 4500 m2, 7 adet de 7000 m2’ lik sanayi parseli satışa çıkarıldı. Yeni parseller sayesinde bölgede 2 bin 500 kişiye iş sağlanması hedefleniyordu. İmar planında yapılan çalışmalar sonucu, Bölgenin kuzeybatısında bulunan yaklaşık 65 bin metrekarelikik alanda yapılan imar tadilatı sonrasında kazanılan yeni parseller için yoğun talep gelmesi bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Yeni sanayi parsellerine talebin az olmasının, siyasi tablodaki belirsizlik, faizlerin yüksek olması ve mevcut yatırım ikliminin uygun olmamasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Arsaları satın alan yatırımcılar ise 1 Temmuz'dan itibaren bölgede fabrika inşaatlarına başlayacak.
SANAYİCİ SİYASETTEN KAYGILI
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, sanayi parsellerine çok büyük talep olmasına rağmen satışa çok az sanayicinin katılması ve sadece 3 parselin satılmasının kendilerini şaşırttığını söyledi. Uğurtaş, "Çok daha fazla talep vardı. Telefon açıp 'yer almak istiyoruz, sanayi parsellerini satışa çıkarın' diyenler bile ihaleye gelmedi. Sonuçta Cumhurbaşkanlığı seçiimleri var. Faizlerin yüksek olması da etkili ama neticede sanayiciler yatırım yapmak için siyasi tabloya bakıyor. Ekonomide yeterince güven duygusunun oluşmaması da etkili olabilir" dedi. Uğurtaş, kalan 5 parseli talep gelmesi halinde ve konjonktürün uygun olması halinde önümüzdeki günlerde yeniden satışa çıkarabileceklerini söyledi.
Toplam alanı 6 bin 300 bin metrekaree olan ve halihazırda 630 sanayi parseline sahip, 21.000 m3/gün kapasiteli atıksu arıtma tesisi, 125 MW elektrik enerjisi üretim tesisi bulunan İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde doğalgaz şebekesi de bulunuyor.
Ege'de Son Söz