01 / 09 / 2024

İzmir Bayraklı'daki 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı!

İzmir Bayraklı'daki 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 32648 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan bir kararla, İzmir Bayraklı'da yangınların etkilemiş olduğu  375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı. Söz konusu karara Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'nden de tepki geldi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 32648 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan bir kararla,  İzmir  Bayraklı'da yangınların etkilemiş olduğu toplamda 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı.

Ayrıca bunun dışında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Adana, İstanbul, Ankara, Muğla ve Mersin'de çeşitli arsaları satışa çıkarması da dikkat çekiyor. 

İzmir Bayraklı daki 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 32648 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, İzmir’in Bayraklı ilçesindeki 375 hektarlık yangınla tahrip olmuş ormanlık alan sınır dışına çıkarıldı. 2020 yılında meydana gelen deprem sonrası orman statüsünden çıkarılması mahkeme tarafından iptal edilen alan, yangın sonrası yeniden yapılaşmaya açılıyor.

Tepki çeken söz konusu barar, “İzmir İli Bayraklı İlçesinde bulunan ve ekli krokiler ile listelerde sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir” cümlesiyle duyuruldu.

Birgün’de yer alan habere göre, orman sınırı dışına çıkarılmış olan alanların İzmir’de Bayraklı Şehir Hastanesine komşu olan, 2020 yılında meydana gelen depremden sonra ormanlık alan statüsünün kaldırılması mahkemece iptal edilen, şimdi yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile ormanlık alan statüsünden çıkarılan ormanlık alanlar olduğu da öne sürüldü.

İzmir Bayraklı daki 375 hektarlık alan orman sınırları dışına çıkarıldı!


TMMOB’DEN TEPKİ

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl -Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Aykut Akdemir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada aynı alanların daha önce de ormanlık alan statüsü dışına çıkarılmaya çalışıldığını dile getirdi.

Aykut Akdemir, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “O zaman Danıştay yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Bu arada söz konusu bölge yapılaşmaya açıldı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şehir Hastanesi’nin de yer aldığı  o bölgeye yaklaşık olarak 3 bin konut yaptı. Şimdi yürütme durdurma kararı verilmiş alan yeniden orman sınırları dışına çıkarmaya çalışıyorlar. Yapılaşma zaten gerçekleşmişti, şimdi yasaya uyduruyorlar.”

 

Arnavutköy Belediyesi, İmrahor Mahallesi’ndeki yapıları ‘kaçak’ diyerek yıktı!

Yatırımcılar dikkat! İşte borsada bu hafta en çok kazandıran 3 hisse!

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi’yle fahiş fiyatların önüne geçilecek!


Geri Dön