27 / 04 / 2024

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor!

İzmir Buca Metrosu'nda çalışmalar başlıyor!

İzmir'in Buca ilçesinde hayata geçirilecek Buca Metrosu için ihale süreci başlıyor. 1 milyar Euro’yu aşan bütçesiyle kent tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı olacak Buca Metrosunun ihalesi 28 Mayıs'ta yapılacak.



İzmir Buca Metrosu için ihalenin ilk adımı atılıyor.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci aşaması olacak Üçyol - Buca Metro Hattı’nın inşaat ihalesinde istekli firmaların birinci aşama yeterlilik dosyaları, 28 Mayıs Cuma günü açılacak.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) resmi internet sitesinde online ortamda açılacak dosyalar ihale komisyonu tarafından incelenecek. Değerlendirmelerin ardından yeterli bulunan istekliler tekliflerini verileceği ikinci kısıma davet edilecek.

1 milyar 70 milyon Euro'luk yatırım

1 milyar 70 milyon Euro yatırım bütçesine sahip projenin inşaatı İzmir tarihinin en büyük yatırımı olacak. 13.5 kilometre uzunluğundaki hat; Üçyol Metro İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında yolculara hizmet verecek. TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği (TBM/NATM) ile inşa edilecek hatta  Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları bulunacak.

İzmir Buca Metrosu nda çalışmalar başlıyor!

İZBAN ile entegre edilecek

Buca Metrosu, F.Altay - Bornova arasında çalışan metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda; İZBAN hattı ile ise Şirinyer İstasyonu'na bağlanacak. Üçyol İstasyonu’nda bilet holü katından entegre edilirken İZBAN Şirinyer İstasyonu’nda peron katından bağlanacak ve mevcut hatlardan bağımsız çalışacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz hizmet verecek.

İnşaatı bu sene başlayacak

Proje dahilinde 80 bin metrekare kapalı alan olacak. Bakım, Atölye ve Depo Binası da inşa edilecek. İki katlı binada alt kat geceleme, üst kat ise araç bakım ve onarım katı olarak kullanılacak. Binada idari ofisler ve personel kullanım alanları olacak. Dev yatırıma sahip projenin inşaatına bu senenin ikinci yarısında başlanması planlanıyor. İnşaatın dört yıl sürmesi bekleniyor.

Üçyol-Buca Metrosu için İzmir Büyükşehir'in Hazine garantisiz dış kredi izni uzatıldı!


Geri Dön