29 / 04 / 2024

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi projesi meclis gündeminde!

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi projesi meclis gündeminde!

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi projesinin akıbetine ilişkin soru önergesi verdi. Sındır, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sındır, ''Aşağıda yazılı olarak yer alan “İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Projesi” ile ilgili sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Dr. Fahrettin Koca tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim'' diye konuştu. 

Sındır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programında, 2021-2024 yılları arasında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılması planlanan 2021100-166607 Proje No'lu "İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Projesi” bulunmaktadır. Proje kapsamında 250 yatak, 50.784 metrekarelik hastane inşaatı ile 6.000 metrekarelik laboratuvar yapılması planlanmıştır. Proje toplam tutarı 177.744.000 TL ve bugün itibariyle harcanan paranın 18.000.000 TL olduğu kalan ödeneğin 159.744.000 TL olduğu 2021 yılı yatırım programında ayrılan ödeneğin ise 18.000.000 olduğu görülmektedir. Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Yatırım Programına göre, Sağlık Bakanlığı'nca 2021-2024 yılları arasında tamamlanması planlanan “İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Projesi” yatırımlarının tamamlanması süreci ile ilgili aşağıda yer alan sorularımın yanıtlanmasını saygıyla dilerim.''

İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi projesi meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'ın soruları:
1. İlk olarak 2018 yılında depreme dayanıklı olmadığı bildirilen hastane 30 Ekim İzmir Depremi’nin ardından tahliye edilmiştir. Bu bağlamda herhangi bir yıkım ihalesi yapılmış mıdır? 1. Hastanenin yıkımı ne zaman gerçekleşecektir?

2- İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Projesi kapsamında bugüne kadar 18.000.000 TL harcandığı görülmektedir. Bu ödenek ile hangi işler yapılacaktır? 3- Yatak sayısı, yoğun bakım ünitesi sayısı, teknolojik özellikleri, klinik hizmetleri, yararlanacak insan sayısı, sağlık ve yardımcı personel sayıları açısından İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nin önceki ve proje sonrası değerlerini karşılaştırmalı verebilir misiniz?

4- Bakanlığınız tarafından projelendirilen hastane için projenin başlangıcından bugüne kadar hangi işler için ve hangi usulle ihaleler yapılmıştır? Yapılmış olan ihalelerin konusu nedir, ne zaman ve hangi usulle yapılmışlardır, bedelleri ne kadardır ve kaç kişi/kurum ihalelere teklif vermiş ve ihaleleri kazanan yüklenici firma(lar) kimdir ve  hangi bedelle ihaleyi almışlardır?

5- İzmir Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Projesi öngörülen 2024 tarihinde bitirilecek midir?

6- Buca ilçemiz 500 bin nüfusa sahiptir. Hastane yapımı tamamlanana kadar ilçedeki sağlık hizmeti talebinin nasıl karşılanacağı konusunda herhangi bir önlem alınmış mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön