Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 yılda 4.1 milyar liralık çevre yatırımı yaptı!

5 Haziran Çevre Günü nedeniyle yapılan açıklamada çevre yatırımlarının en önemlisinin ileri biyolojik atık su arıtma tesisleri kurularak Gediz, Nif, Bakırçay ve Küçük Menderes'e kirlilik akışının önüne geçilmesi olduğuna dikkat çekildi...


İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin son 10 yılda 4.1 milyar liralık çevre yatırımı gerçekleştirildiği açıklandı. 

Gediz, Nif, Bakırçay ve K. Menderes'e İzmir'den kirlilik akışını önleyen Büyükşehir, Türkiye'nin en büyük Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'nden kent ormanı haline getirdiği moloz döküm yerlerine kadar pek çok hamlesiyle örnek oldu. 


5 Haziran Çevre Günü nedeniyle yapılan açıklamada çevre yatırımlarının en önemlisinin ileri biyolojik atık su aııtma tesisleri kurularak Gediz, Nif, Bakırçay ve Küçük Menderes'e kirlilik akışının önüne geçilmesi olduğuna dikkat çekti. Belediye adına yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı; ÖNLEMLER ALINIYOR "Bu yerleşimlerde içme suyu ve kanal hatları baştan sona yenilenerek sağlıklı bir alt yapıya kavuşturuldu. Egzoz salınımını büyük ölçüde azaltacak raylı sistem hatları devreye girdi. 


Çevreci yeşil motora sahip yeni otobüsler, vapurlar alındı. Avrupa'nın en büyük Doğal Yaşam Parkı hizmete alınırken, Inciraltı ve Çiğli'de kent ormanları oluşturuldu. Kadifekale kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılan yapıların ardından çıkan 42 hektarlık alanda ağaç dikimi gerçekleştirildi. Organik tarım çalışmalarına ağırlık verilirken Kuş Cenneti'nin korunması için de bir dizi önlem alındı. 


Türkiye'de ilk kez uygulanan bir projeyle, Belkahve'deki taş ocakları taşınarak temizlenen alana 45 bin ağaç dikildi. Büyükşehir Belediyesi'nin son 10 yıl içinde gerçekleştirdiği çevre yatırımlarının toplamı 4 milyar 120 milyon lira oldu. 


Hürriyet Ege