28 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi 37 arsayı satışa çıkardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 37 arsayı satışa çıkardı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki 37 arsayı satışa çıkardı. Her fırsatta ‘Belediyenin 1 metrekare arazisini satmadım’ diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu hamlesi şaşırttı.



 

Geçtiğimiz aylarda Aliağa Belediyesi'nin Çaltıdere'de mülkiyeti belediyeye ait 597 dönümlük arsayı satışa çıkarmasından sonra patlak veren arsa krizinin yankıları halen sürerken bir arsa satış haberi de  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nden geldi.

 

Yeni Asır'da yer alan habere göre, göreve geldiği 2004 yılından bu yana belediyenin 1 metrekare arazisini bile satmadığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Kocatepe'de, mülkiyeti Büyükşehir'e ait 37 arsayı satışa çıkardı. Arsa satış ilanı kamuoyunda şaşkınlık yarattı.

 

En küçüğü 116 metrekare, en büyüğü ise 420 metrekare civarında olan arsaların satışına ilişkin olarak da 120 bin ile 460 bin lira arasında değişen oranlarda muhammen bedeller belirlendi.

 

Satışın 26 Ekim'de açık teklif artırma usulü gerçekleştirileceği belirtildi. Satışa çıkan 37 arsadan 34'ün boş diğer 3 tanesinin ise işgalli olduğunun altı çizildi. 

 

 

 


Geri Dön