21 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Göztepe'deki kafelere tebliğ şoku!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Göztepe'deki kafelere tebliğ şoku!

Belediye Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Göztepe sahilindeki işletmelere gönderilen tebliğde, apartman girişlerine, yaya ve bisiklet yollarına, kaldırımlara konulan masa, sandalye, gölgelik, servant ve fiyat tabelalarının kaldırılması istendi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı tramvay projesinin güzergahında yer alan Göztepe sahilinde hergün binlerce İzmirli'nin yararlandığı kafeler, Büyükşehir'den gelen tebliğin şokunu yaşıyor. Belediye Zabıta Daire Başkanlığı tarafından buradaki işletmelere gönderilen tebliğde, apartman girişlerine, yaya ve bisiklet yollarına, kaldırımlara konulan masa, sandalye, gölgelik, servant ve fiyat tabelalarının kaldırılması istendi.

Tebliğin bu bölgeye yapılacak tramvay hattına hazırlık için gönderildiğini iddia eden esnaf ise isyan etti. Tramvay projesi nedeniyle kendilerinin ve burada yaşayan binlerce vatandaşın mağdur olacağını belirten esnaf, "Bizler burada yıllardır bu işi yapıyoruz ve belediyeye işgaliye ödüyoruz. Daha önceden bir şey söylenmeden aniden gönderilen bu tebliğ bizi mağdur edecek" dedi. "Belediye bizim ekmeğimizle oynuyor" diyen esnaf, "Belediye tramvay yapacaksa taşıt yoluna yapsın. Burada asıl işgalci olan biz değil Büyükşehir Belediyesi'dir. Belediye burada halkın kullandığı otoparkı, yürüyüş alanları ve oturup hoşça vakit geçirdiği alanları işgal ediyor. Yol dururken tramvayı buraya yapıyor" diye konuştu. 


NE DEDİLER?

Murat Özyapıcı (Kafe yöneticisi): Biz burada 14 yıldır işletmecilik yapıyoruz. Belediye burada bizden işgaliye bedeli alıyor. Buraya para veriyoruz ve bir anda gelip burayı yıkmaya çalışıyorlar. Burada masalar iptal olunca personel işsiz kalacak. Bunun faturasını niye biz ödüyoruz? Belediye eğer bir hizmet yapacaksa bunu esnafı ve vatandaşı mağdur etmeden yapmalı. İnsanlar akşamları buraya gelip oturuyor keyifli zaman geçiriyor. İnsanların özgürlüğünü işgal ediyorlar. Tramvay yapılacaksa yoldan geçsin. Burada oturan insanlar tramvayı istemiyor. Otoparklar da kalkacak. Tramvay İstanbul'da olduğu gibi yoldan gidebilir.


Gökay Uslular (Kafe işletmecisi): Buradaki koltuk ve masalar yıllardır bu şekilde duruyor. Şimdi tramvay geçecek diye bu masaları kaldırıyorlar. Bu uygulamaya karşıyız. Bizler buradan ekmek parası kazanıyoruz. Belediyeye ayda 3 bin TL'den fazla işgaliye parası ödüyoruz. Bu kadar yatırım yaptık, masraf ettik. Tramvay geçecekse başka yere yapsınlar. Bunun faturasını da esnafa çıkarıyorlar.


Emre Topçu (Kafe yöneticisi): Biz burada 24 personel çalıştırıyoruz. Bu insanlar evlerine ekmek parası götürüyor. Milleti işten çıkarmak zorunda kalacağız. İşgaliye ve vergi ödüyoruz. Belediyeye para ödüyoruz. Burada bir sürü insan çalışıyor. Bu saçma uygulama yüzünden insanlar işsiz kalacak. Tramvay metro gibi yıllar sonra biter. Yoldan geçirseler daha iyi



Yeni Asır


Geri Dön