27 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Liraı şeklinde kabul edildi. Söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 6. birleşimi,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre meclis oturumunda İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2024 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen Yıllar Bütçesi konuşuldu. Paylaşılan bilgilere göre yaklaşık olarak 7 saat devam eden oturum sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar 100 milyon Türk Lirası şeklinde kabul edildi. Paylaşılan bilgilere göre söz konusu bütçenin yüzde 41’lik kısmına denk gelen 18 milyar 623 milyon TL’lik kısmı yatırımlara ayrıldı. Bütçe, Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin kabul, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ret oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

165 PROJE YÜZDE 87 ORANINDA TAMAMLANDI

Karar'da yer alan habere göre Başkan Tunç Soyer, konuşmasına 5 sene boyunca görev yapan meclise teşekkür edip demokrasi vurgusu yaparak başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi 45 milyar TL!

Konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Tunç Soyer, “Bu kentin belediye başkanı olma görevini yaklaşık olarak beş̧ sene önce göğsümde bir onur madalyası olarak taşımaya başladım. Beraber İzmir aşkıyla hiç yorulmadan çalıştık. 2019'da seçim beyannamemde bulunan 16 ana başlık altındaki 165 projeyi işte böyle bir ruh ve kararlılıkla uyguladık. Bugün, bu başlıklar altında vaat etmiş olduğumuz toplam 165 projeyi yüzde 87 oranında tamamlamış̧ olduğumuzu görmekten gurur duyuyorum." dedi.

Açıklamasında değişimle uyumlu bir İzmir için çalıştıklarını söyleyen Tunç Soyer, "Böyle bir kente kavuşmanın yeni dönem seçim beyannamemi de oluşturan yedi ana başlığı bulunuyor. Bir ‘Güvenli Yaşam’, iki ‘Refahın Büyümesi ve Adil Dağılımı’, üç ‘Yerel Demokrasi’, dört ‘Sosyal Gelişme’, beş ‘Doğayla Uyum’, altı ‘Geçmişten Öğrenmek’ ve yedi ‘Geleceğin İnşası’. Yani şunu söylemek istiyorum; bu kentte her şeyden önce vatandaşların can güvenliği olmalı. Bu, 50 seneyi aşkın zamandır ihmal edilmiş altyapı yatırımlarının, kentsel dönüşüm hamlesinin ve devasa ulaşım projelerimizin devam etmesi anlamı taşıyor.
 

Üsküdar Belediyesi'nden satılık 7 konut!

Fuzul Topraktan Ispartakule'nin yüzde 70’i iki saat içinde satıldı!

Edremit Belediyesi'nden KDV'den muaf arsa!


Geri Dön