09 / 09 / 2024

İzmir Büyükşehir, Buca Onat Tüneli üzerindeki hasar gören yapıları almak için düğmeye bastı!

İzmir Büyükşehir, Buca Onat Tüneli üzerindeki hasar gören yapıları almak için düğmeye bastı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmaları Buca Onat Tüneli üzerindeki yapıları, tünel çalışmaları sırasında hasar alması nedeniyle satın almak için düğmeye basmıştı. Söz konusu önergeyi görüşen Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonu kamulaştırma işlemini oy çokluğu ile kabul etti.




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden  İzmir  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları devam eden fakat bir türlü tamamlanamayan Buca Onat Tüneli çalışmaları sürecinde tünel inşaatı üzerinde yer alan bazı taşınmazların hasar aldığı kamuoyunda yer almış ve konu gündeme de bomba gibi düşmüştü.

Egedesonsöz’de yer alan habere göre meclis gündemine de gelen konuyla ilgili düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar sırasında hasar gören, riskli yapı konumuna düşen mağduriyete sebep olmaması için belediye tarafından satın alınması için düğmeye basılmış ve geçtiğimiz Ağustos ayı olağan meclis oturumu gündemine gelen ilgili önerge Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevk edilmişti.

İzmir Büyükşehir, Buca Onat Tüneli üzerindeki hasar gören yapıları almak için düğmeye bastı!

KOMİSYON KARARINI VERDİ

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre söz konusu önergeyi görüşen Plan ve Bütçe, Hukuk Komisyonu kamulaştırma işlemini oy çokluğu ile kabul etti. AK Parti ve MHP'li üyelerin ‘ret’ oyu verdiği önerge Cumhuriyet Halk Partili üyelerin ‘kabul’ oyu sonrası oy çokluğuyla kabul edildi. Söz konusu önerge ile ilgili son kararı meclis üyeleri verecek.

Paylaşılan bilgilere göre bugün gerçekleştirilecek olan oturumda yer alan gündem maddesi şu şekilde;“Buca Onat Tüneli yapım inşaatı ile ilgili tünel üstü ve etkileşim alanı içerisinde önerge ekinde tehlikeli olduğu belirtilen/belirtilecek gayrimenkullerin herhangi bir mağduriyet oluşturmaması (can ve mal güvenliğinin sağlanması vs.) için Kıymet Takdir Komisyonu tarafından belirlenecek olan bedel üzerinden Belediyemiz taradından satın alınmasının oy çokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe - Hukuk Komisyonları Raporu.”

TAHLİYE KARARI TEBLİĞ EDİLMİŞTİ


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları süren Buca Onat Tüneli inşaatının ev ve iş yerlerinde oluşturmuş olduğu çatlaklar yüzünden diken üstünde olan yurttaşlara geçtiğimiz Haziran ayında Tehlikeli Yapı Komisyonu tarafından tahliye kararı tebliğ edilmişti.

 

Antalya ve Muğla'da 2 adet arsa, 2 adet arazi ve 4 iş yeri satılıyor! 

Konut piyasasına yeni soluk getiriliyor! Arz yönlü politikalar için adım atıldı!

SED ödemelerine zam müjdesi! 7 bin 762 TL’’ilk ödeme 8 bin 483 TL’ye çıkıyor!


Geri Dön