08 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir'den 1296 fore kazık!

İzmir Büyükşehir'den 1296 fore kazık!

Mithatpaşa Parkı önündeki karayolu alt geçit çalışmalarında bugüne kadar 234 adet fore kazık çakan İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplam 1296 fore kazık için çalışmalarını hızlandırdı.




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde projelendirdiği karayolu alt geçidinde inşaat çalışmaları hızlı tempoda sürüyor. Yapım sürecinde trafiğin aksamaması için güzergahta servis yolları oluşturan Büyükşehir Belediyesi, karayolu geçidinin sağlam zemine oturması için çakacağı toplam 1296 fore kazıktan (yapı yüklerini sağlam zemine ulaştırma amaçlı uygulanan sistem) yaklaşık yüzde 18'ine karşılık gelen 234 tanesinin yapımını tamamladı. Büyükşehir yetkilileri,  3. foraj makinesinin de bu hafta geldiğini ve bu nedenle fore kazıkların çakım sürecinin daha da hızlanacağını belirtti. 2016 yılının sonunda tamamlanacak bu büyük ulaşım yatırımının maliyeti 43 milyon TL.

 

Rahat trafik ve denize kesintisiz ulaşım 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle start verdiği “İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi” kapsamında başlatılan çalışmalarla, ilk önce Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda toplam bin 150 metre uzunluğunda karayolu alt geçidi inşa edilerek trafik akışı yer altına alınıyor. Projenin ikinci etabında ise Mithatpaşa parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanları Kıyı Tasarım projesi kapsamında yeniden düzenlenerek İzmirlilerin hizmetine sunacak.  Kentlinin keyifli bir ortamda denizle iç içe olabilmesi için uygulanacak proje, karayolu geçidi üstünde kazanılan alanların yayalaştırılıp denizle bütünleştirilmesini sağlayacak. Hatay’dan gelen aksın genişlediği nokta olan Mithatpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin önündeki alan, yayalaştırılarak denize doğru genişleyecek ve yeşil alanlarıyla yeni bir meydan olarak düzenlenecek. Yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek. 

 

Yeşil doku artacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk aşamasından bu yana, inşaat sahasında kalan ağaçları kesmek yerine, modern teknikler kullanarak yerlerini değiştirerek İnciraltı Kent Ormanı’na dikiyor. Alt geçit ve meydan çalışmaları tamamlandıktan sonra yine aynı bölgeye daha fazla sayıda ağaç dikilecek ve yeni peyzaj çalışmalarıyla alandaki yeşil doku artırılacak. 

 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön