Kent Haberleri

İzmir Büyükşehir'den dar gelirliye konut müjdesi! İlk durak belli oldu!

Seçim vaatlerinden bir tanesi olan konut projeleri hakkında önemli açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Menemen’de bir proje üzerinde çalıştıklarını müjdeledi. İşte Cemil Tugay'ın o açıklamaları...

Ülkemizde özellikle büyük şehirlerde konut fiyatlarının fahiş seviyelere yükselmesi ile beraber yerel yönetimler dar gelirli vatandaşlara konut inşa etmek için düğmeye basmıştı. Merakla beklenen 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de de Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ana vaatlerinden bir tanesi de ‘konut yapımı’ idi. 

TOPLU KONUT İÇİN İLK HAMLE 


Egedesonsöz'de yer alan habere göre konu ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında şehrin müsait alanlarında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan parseller üzerinde toplu konut çalışmaları yapmayı planladıklarını müjdeleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Menemen’de bir proje üzerinde çalışıyoruz. Bunun gibi ilçe belediyelerimizin sınırları içerisinde bize veya ilçe belediyelerine ait alanlarda proje çalışmaları yapabiliriz. Mümkün olan bölgelerde arsa da üretmeye çalışabiliriz. Amacımız lüks olmayan, temel ihtiyaçları karşılayacak, orta gelir grubuna hitap eden, ödemeleri kolay, konut sahibi olmayan insanlara verilen konutlar üretmek. Bu konu ile ilgili olarak konut ihtiyacını belediye eliyle de karşılamak. Bu konu somut olarak çalıştığımız bir konu. Bunu Ege Şehir Planlama Şirketi yapacak. Belediye kâr etmeyecek fakat bu kentin buna ihtiyacı var. Bizim de bunu yapmamız gerekli” diye konuştu. 


LÜKS KONUT YAPMAYA ASLA TALİP DEĞİLİZ 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Şehrin bazı kentsel dönüşüm alanlarında bazı işler müteahhitlere bırakıldığı zaman çıkmaz yola giriyor” ifadelerini kullanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay şunları söyledi: “Bazı bölgelerde uzlaşarak, hak sahiplerinin haklarını koruyarak çalışmalar yapabiliriz. Burada hedeflediğimiz şey gelir elde etmek de değil. Bu işlerin ilerlemesi için piyasanın regülasyonu gerekiyor. Bizim belediye olarak bu işlere girmemiz gerekli. Bunu da dönüşüm alanlarında yapmamız gerekli. Biz asla lüks konut yapmaya asla talip değiliz. ‘Dönüşüm isteyen ama yaptırtacak müteahhit bulamıyorlar’ dediğiniz yer varsa bir anlaşmayla o işe girmemiz mümkündür.”

 

Mirabella Bahçeşehir'de peşin ödemelerde yüzde 10 indirim avantajı!

Pendik Leb-i Derya Evleri yüzde 50 peşinat fırsatıyla!

Acun Ilıcalı’nın eski eşi Zeynep Yılmaz, Bodrum'daki villasını 16 milyon Euro'ya satıyor!