20 / 10 / 2024

İzmir Çeşme’de rezerv alana yeni plan! 393 yeni konut yapılacak!

İzmir Çeşme’de rezerv alana yeni plan! 393 yeni konut yapılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Çeşme Dalyan ve Sakarya mahallerindeki Ayayorgi bölgesinde rezerv alanı şeklinde belirlediği alanda iptal edilen imar planlarını yeniledi. Söz konusu alana 393 yeni konut yapılacak.




İzmir Çeşme Dalyan ve Sakarya Mahallelerindeki Ayayorgi bölgesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan rezerv yapı alanına ilişkin imar planları yenilendi.

Son Mühür'de yer alan habere göre Çeşme Ayayorgi mevkiinde Doğal sit ve kontrollü kullanım alanında kalan 372 bin metrekarelik arazi ile ilgili 2022 yılında Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanmış olan 1/5000’lik koruma amaçlı nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli korunma amaçlı uygulama imar planı yapıldı. Fakat söz konusu bu planlar  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yargıya taşındı. Hukuki süreç sonucu 27 Mart 2024'te 4. İzmir İdare Mahkemesi hem koruma amaçlı nazım hem de  koruma amaçlı uygulama planı iptal etti. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu alana ilişkin 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı da durduruldu. Bunun üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçtiğimiz mayıs ayında Çeşme’nin Dalyan ve Sakarya Mahallerindeki Ayyorgi mevkiinde 372 bin metrekare büyüklüğündeki bu alanı rezerv yapı alanı ilan etti.

İzmir Çeşme’de rezerv alana yeni plan! 393 yeni konut yapılacak!

YÜZDE 52'Sİ KONUTA


Aktarılan bilgilere göre söz konusu bu alana ilişkin yeniden hazırlanan planda, 197 bin metrekare alanda yapılaşma öngörüldü. 4 bin metrekarelik kısım açık yeşil alan ve park olarak ayrılırken, 62 bin metrekarelik otopark alanına yer verildi. Ayrıca söz konusu planda 8 bin metrekare ticaret, 9 bin metrekare eğitim ve 9 bin metrekare de sosyal tesis alanı ayrıldı. İmar planıyla ilgili hazırlanmış olan raporda alanın yüzde 90’ı Hazine ve İller Bankasına kalan kısmının da Çeşme Belediyesi ile şahıslara ait olduğu bilgisi yer aldı. Şahısların alan içindeki mülkiyetinin de yüzde 7 civarında olduğu belirtildi.

393 YENİ KONUT YAPILACAK

Konut alanı şeklinde belirlenen alana 0.30 emsal verilirken toplam inşaat 59 bin metrekare şeklinde belirlendi. 2 katlı olarak 150 metrekare büyüklüğünde 393 konut hesaplanırken ayrıca bin kişilik bir nüfus öngörüldü.  Cuma günü askıya çıkarılmış olan yeni plan 15 gün boyunca, Adalet Mahallesi, Anadolu Caddesi, No:41/5 Ana Hizmet Binası ile No:41/2 Ek Hizmet Binası Bayraklı/İZMİR adreslerindeki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğü giriş kat dijital ilan panolarında ve internet sayfasında yer alacak.

 

IBAN vermeyen ev sahipleri yandı! Kirayı elden alanlara resmen ceza yağacak!

Türk müteahhitler Irak’taki projelere talip!

İnşaat demiri fiyatlarında son dakika! 1 ton inşaat demiri fiyatı ne kadar? İşte şehir şehir inşaat demiri fiyatları!


Geri Dön