İhale

İzmir Dikili'de 10 yıllığına kiralık gayrimenkul!

İzmir İli Dikili Belediye Başkanlığı, Dikili İsmetpaşa Mahalesi'nde yer alan gayrimenkulü 10 yıllığına kiraya verecek.KDV dahil muhammen bedelin 300 bin 900 TL olarak belirlendiği gayrimenkul için ödenecek geçici teminat bedeli 918 bin TL olarak belirlendi

İzmir İli Dikili Belediye Başkanlığı, Dikili İsmetpaşa Mahalesi'nde yer alan gayrimenkul için kiralama ihalesi düzenliyor.

KDV dahil muhammen bedelin 300 bin 900 TL olarak belirlendiği gayrimenkul için ödenecek geçici teminat bedeli 918 bin TL olarak belirlendi.

Gayrimenkulün yapı alanı 935 metrekare, depo alanı ise 358 metrekare olarak açıklandı. Söz konusu ihale 1 Haziran 2023 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

 

TAŞINMAZ KİRALAMA İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
İzmir İli Dikili Belediye Başkanlığından:

İli : İzmir
İlçesi : Dikili
Mahalle/Köyü : İsmetpaşa
Ada Parsel No : 722/2
Yapı Alanı Yüzölçümü : 935,00 m²
Depo Alanı Yüzölçümü : 358,00 m²
Kira Süresi : 10 yıl
Muhammen Bedel : 255.000,00-TL Kdv Hariç (300.900,00-TL Kdv Dahil)
Geçici Teminat Bedeli : 918.000,00-TL
Şartname Bedeli : 5.000,00-TL
İhale Tarihi : 01.06.2023
İhale Saati : 15:00
1- Yukarıdaki tabloda niteliği, yüzölçümü, tahmini bedeli geçici teminatı ve ihale saati belirtilen Belediyemize ait taşınmazın kiralama ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. maddesine göre açık teklif (arttırma) usulü ile Gazipaşa mahallesi Ş.Sami Akbulut caddesi No:177 adresindeki Belediye Konferans Düğün Salonunda Encümen huzurunda şartname gereğince kiralaması yapılacaktır.
2- Muhammen bedeller yukarıdaki cetvelde gösterilmiştir.
3- İhaleye Katılacaklardan İstenen Belgeler;
A- Kişilerden;
a-) Geçici Teminat Makbuzu.
b-) Tebligata açık,ikametgah belgesi
c-) Nüfus cüzdan sureti.
d-) Dikili Belediye Başkanlığı Gelir Şefliğinden ve vergi dairesinden alınmış borcu yoktur belgesi.
e-) İstekli tarafından(okudum ibaresi bulunan)imzalı şartname ve ihale doküman bedeli belgesi
f-) Vekaleten katılıyor ise 2023 yılı onaylı vekaletname
B- Tüzel Kişilerden;
a-) Geçici Teminat Makbuzu.
b-) Ticaret ve Esnaf Odalarından alacakları ”oda sicil Kayıt sureti belgesi” (2023 yılı vizeli)
c-) Noter onaylı imza sirküleri.(2023 vizeli)
d-) İhaleye vekaleten katılmak isteyenlerden 2023 yılında düzenlenmiş vekaletname.
e-) Dikili Belediye Başkanlığı Gelir Şefliğinden ve vergi dairesinden alınmış borcu yoktur belgesi.
f-) İstekli tarafından(okudum ibaresi bulunan)imzalı şartname ve ihale doküman bedeli belgesi
g-) Kanuni tebligat adresi, ikametgah adresi
4- Geçici Teminat geçici bedelleri Dikili Halk Bankası TR64 0001 2009 7220 0007 0000 06 Dikili Belediyesi ‘İhale Teminat Hesabına yatırılır. Kesin teminat İhale süresini ihale bedelinden elde edilen tutarın %6 sıdır.
5- İlk 3 yıllık dönem kira bedeli peşin olarak tahsil edilecektir. Üç yıllık dönem içinde yenilenen birer yıllık kira dönemlerinde sözleşmeye uygun olarak ödenecektir. Yapılacak artış nedeniyle peşin ödeme nedeniyle ortaya çıkan bir yıllık kira bedeli farkı yenilenen her bir yıllık kira dönem başlangıcından itibaren 10 gün içinde kiracı tarafından peşin olarak Takip eden kira dönemlerinde artışlı bu kira bedeli dikkate alınarak bu kira bedeli üzerinden artışlar yapılarak yeni dönem kira bedelleri ve farkları belirlenmiş olacaktır.
6- Kiracı, ana yapının işletilmesi ile ilgili yürürlükte olan veya sözleşmenin geçerliliği süresince yürürlüğe girecek her türlü düzenlemeye, Dikili Belediye Başkanlığının binaya ilişkin kural ve kararlarına uygun hareket edeceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Kiracı işletmesi ile ilgili görsel, tanıtım, levha ve totemlerin asılacağı yerler Belediyemizce belirlenecektir. Aksi halde aykırı davranışların sözleşmenin feshi ve tahliye nedeni olacağını bilmekte ve kabul etmektedir. Kiralanan taşınmaz mevcut durumu ile teslim edilecek olup yapılacak tüm PVC,
doğrama, seramik, elektrik, su vb. yapım masraf ve giderleri kiracı tarafından karşılanacaktır.
Yapılacak masraf ve giderlerden belediyenin hiçbir sorumluluğu yoktur. Yapılacak tüm fiziki müdahaleler (PVC renkleri, seramik renkleri vb.) sırasında Belediyemizden yazılı onay alınacaktır. Aksi halde aykırı davranışların sözleşmenin feshi ve tahliye nedeni olacağını bilmekte ve kabul etmektedir.
7- Şartname Belirtilen Bedel karşılığında Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden temin edilecektir.
8- İhale bedeli kiralama şartnamesindeki süre içinde ödenecektir, süresi içinde ödenmediği takdirde geçici teminat Belediyemize irat kaydedilir.
9- İhale için talipli gelmediği taktirde 08.06.2023 tarihinde aynı saat ve yerde, aynı şartname ile yapılacaktır.
10- İstekliler Şartnamelerdeki yazılı belgeleri eksiksiz olarak sunmak zorundadırlar.
11- Kiralamadan dolayı bütün vergi, resmi harç, ilan giderleri, gereken her türlü giderler kiralayana ait olup, alıcı tarafından Kanuni süresinde ödenecektir.
12- Encümen Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
İlan Olunur.

 

Milli Emlak 10 bin TL'ye arazi satacak! Ucuz arazi fırsatını sakın kaçırmayın!

SSK, Bağkur, Emekli Sandığı emeklilerinin 2023 Temmuz zammında son dakika! Emekliye ne kadar zam yapılacak? Hemen bakın!

Dolar yarın tam tamına bu kadar olacak! Dev Banka iki farklı rakam açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakamlara bakın