28 / 04 / 2024

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi'ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

İzmir Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atıldı. Yaptığı açıklamada kentsel dönüşüme bakış açısı farkına değinen Başkan Tunç Soyer, “Onların geçer akçesi rant. Bizim geçer akçemiz hak!” diye konuştu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin (İzBB) ‘Yüzde yüz uzlaşı’ ilkesiyle başlatmış olduğu kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. etabının temeli atıldı. Merakla beklenen temel atma töreninde  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, muhtarlar, STK temsilcileri ve Ege Mahallesi sakinleri katıldı.

3 İLKEYLE HAREKET ETTİK

Gerçekleştirilen temel atma töreninde açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kentsel dönüşüm seferberliğimizin en büyük adımlarından bir tanesini atmış olduğumuz bu tarihi günde sizlerle olmaktan onur duyuyorum. Biz bu yola çıkarken İzmir'e bir söz vermiştik. Demiştik ki; ‘İzmir'i güvenli binalara ve sağlıklı altyapıya kavuşturacağız.’ Üç temel ilkeye dayanarak eşi benzeri görülmemiş bir kentsel dönüşüm hamlesi de başlattık. Daima yerinde dönüşüm, yüzde 100 uzlaşı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi garantörlüğü ilkeleriyle hareket ettik.  Bugün, bu 3 ilke üzerinde yükselen Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanında, yeni konutlarımızın temelini atıyoruz” dedi.

İzmir Ege Mahallesi ndeki dev dönüşüm projesinin temeli atıldı! 706 konutluk yeni proje!

Yaptığı açıklamada Ege Mahallesi’nin İzmir'in en kritik kentsel dönüşüm noktalarından bir tanesi olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, bugüne kadar gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarına da değindi. Başkan Tunç Soyer, şöyle konuştu: “Yedi hektarlık dönüşüm alanımızda ilk etapta 700 bağımsız birim olacak şekilde toplamda 1800'ün üzerinde hane yapıyoruz. Doların zirve yaptığı, maliyetlerin her geçen gün katlanarak artış gösterdiği böyle bir dönemde, İzmir'i hak ettiği güvenli yapı stokuyla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar Ege Mahallesi’nde 494 milyon, Örnekköy’de 1 milyar 430 milyon TL, Gaziemir’de 470 milyon TL, Uzundere’de 2 milyar 465 milyon TL olacak şekilde  yaklaşık 4 milyar 860 milyon TL ihale bedeli olan kentsel dönüşüm çalışmalarımızı tamamladık. İzmir’in 6 bölgesinde 8 etap halinde, 820 bin metrekarelik dev bir bölgede kentimizin depreme dayanıklı, yeni mahallelerini kurduk. Kurmaya devam ediyoruz.” 

 

Cumhur İttifakı ABB Başkanı adayı Turgut Altınok'tan evi olmayan vatandaşlara kira öder gibi konut müjdesi!

Peugeot Şubat ayı fırsatını açıkladı! Bu modellerde büyük fırsat başladı: Sıfır araç alacaklar dikkat!

Vatandaşlar arsa yatırımı yapıyor mu? Bu fiyatlardan alınmaz diyen de oldu, iyi kazandırdı diyen de!


Geri Dön