Genel

İzmir Ege Palas 19 milyon 500 bin TL'ye satıldı!

Açılım inşaat, 21 katlı İzmir Ege Palas'ın yeni sahibi oldu. Otel Genel Müdürü Zorlu; 'otelin işletmesi değil bina satıldı, programlarda değişiklik olmayacak' dedi

İzmir"in en büyük otelleri arasında yer alan Ege Palas Oteli, İzmir 3. İcra Müdürlüğü"nde yapılan ihalede 19 milyon 500 bin liraya Ankara merkezli Açılım İnşaat Ticaret Sanayi Limited şžirketi"nin oldu.
               
Mazhar Zorlu Holding bünyesindeki Ege Plast ve Ege Yıldız şirketlerinin İş Bankası"na olan 10 milyon liralık borcuna karşılık ipotek verilen Ege Palas Oteli, borçların ödenmemesi nedeniyle İzmir 3. İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldı.
               
Alsancak semtinde bin 879 metrekare alan üzerine kurulu 21 katlı ve 116 odalı Ege Palas Oteli"nin ihalesine avukatları aracılığıyla giren iki alıcının yanı sıra İş Bankası da katıldı. 18 milyon 452 bin 310 lira muhammen bedeli bulunan otelin açık artırması 11 milyon 110 bin lirayla açıldı. Açık artırma sonucu Ankara merkezli inşaat şirketi olan Açılım İnşaat Ticaret Sanayi Limited şžirketi, 19 milyon 500 bin lira bedelle otelin yeni sahibi oldu.
               
İhaleyi takip eden şirket sahibi Mehmet Yalçın açıklama yapmadı.
               
Otelin Genel Müdürü Sevda Zorlu ise otel üzerinde yıkım kararı bulunduğunu, bina üzerinde yapılacak her tür işlem için Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu"ndan izin alınması gerektiğini belirterek otele buna rağmen alıcı çıkmasının kendisini şaşırttığını ifade etti.
               
Zorlu, şunları söyledi:
               
'Başka şirketlerin borcundan dolayı otelin satılması çok üzücü. Ancak unutmayalım ki otelin işletmesi değil binası satıldı. İşletme hakkı halen Ege Turizm şžirketi üzerinde. Otelin işleyişinde, organizasyonların düzenlenmesinde ve programlarda hiçbir değişiklik olmayacak.'
               
-'FİYAT BEKLENTİNİN ÜZERİNDE'-
               
İş Bankası"nın avukatları ise Finansal Yeniden Yapılandırma sistemi içinde yer alması nedeniyle satışın KDV"den muaf olarak yapıldığını, bunun ihaleye olan ilgiyi artırdığını söyledi.
               
İhalede muhammen bedelin üzerine çıkılmasının önemli bir başarı olduğunu söyleyen avukatlar, ihale öncesi satışın 15 milyon lira civarında gerçekleşmesini beklediklerini, çıkan rakamın umduklarının çok üzerinde olduğunu ifade ettiler.
               
İzmir"in en büyük otelleri arasında yer alan Ege Palas Oteli, Mazhar Zorlu Holding bünyesinde kurulmuş,2003 yılında Kemal ve Nafiz Zorlu kardeşlerin işlerini ayırmasıyla Nafiz Zorlu"nun yönetimindeki şirketlerde kalmıştı.
               
Otel, Kemal Zorlu yönetimindeki Ege Plast ve Ege Yıldız"ın İş Bankası"na ve taksitlendirmeye giren borçlarındaki ödeme aksaklıkları nedeniyle daha önce de ihaleye çıkarılmış ancak ödemenin yapılması nedeniyle ihale gerçekleşmemişti.
               
İhaleyi kazanan Açılım İnşaat şirketinin, Elazığ ve Ankara"da merkezleri bulunan Açılım Grubu"nun iştiraki olduğu belirtildi. Ülke genelinde çeşitli karayolu ve demiryolu inşaatlarını tamamlayan grubun akaryakıt istasyonları da bulunuyor.

Basında yer alan diğer haberler:

Ege Palas icradan satıldı, tarafların söyledikleri kafa karıştırdı
 
İzmir'in en büyük otelleri arasında yer alan ve Zorlu Ailesi'ne olan Ege Palas Oteli, dün icradan satışa çıkarıldı. Ankara merkezli Açılım İnşaat Ltd. şžti'ye 9 milyon 500 bin TL'ye satıldı. 15 dakikalık süreç boyunca Açılım İnşaat ile ihaleye alacaklı olarak giren İş Bankası arasında fiyatlar ciddi bir yükselişe geçti. İhalenin kazanan ismi Açılım İnşaat olurken, ihale sonucu açıklanır açıklanmaz Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, sonuçlara itiraz edip kanuni haklarını sonuna kadar kullanacaklarını vurguladı.

Ege Palas Oteli, dün İzmir 3'üncü İcra Dairesi'nde açık artırmayla satışa çıktı. Yaklaşık 10 milyon TL alacağından dolayı oteli satışa çıkaran İş Bankası avukatlarının da hazır bulunduğu ihale, saat 11.15'te başladı. İhaleye girme koşulunu yerine getiren beş şirketin avukatı da hazır bulundu.
Daha önce 18 milyon 452 bin TL tahmini bedel ve ihaledeki başlangıç fiyatı olarak 11 milyon 110 bin TL rakamlarının açıklandığı ihale, İcra Müdürü'nün odasında gerçekleştirildi.
Giriş fiyatının ise 3 milyon 491 bin TL olan ihalenin süresi 15 dakika ile sınırlandı. Ve ihale bu süreçte de sonuçlandırıldı. İhaleye alacaklı giren İş Bankası hukukçuları, teklifleriyle fiyatın karşılıklı olarak artmasını sağlarken, 12 milyon TL'den sonra fiyat vermeyerek çekildiler. Daha sonra avukat (KİM) Ahmet Cevdet Kaya'nın ihaleye girerek Açılım İnşaat'ın avukatlarıyla yarışmaya başladığı ihalede kazanan taraf, 19 milyon 500 bin TL ile Açılım İnşaat oldu.

NEFES NEFESE 15 DAKİKA
- Ege Palas Oteli'ne ilk fiyatı, Ankara ve Elazığ'da merkezleri bulunun Açılım İnşaat'ın avukatı Berrin Burcu çoruh, 11 milyon 115 bin TL ile verdi.
- İhaleye alacaklı olarak giren İş Bankası hukukçuları da teklifleriyle fiyatın karşılıklı olarak artmasını sağladı. Ancak, İş Bankası avukatları, 12 milyon TL'den sonra ihaleye fiyat vermedi.
- Bu kez avukat (KİMDİR) Ahmet Cevdet Kaya ihaleye girip Açılım İnşaat'ın avukatıyla yarıştı.
- Son dakikalara kadar ihale fiyatı artarak devam etti. En son, Açılım İnşaat'ın avukatı, 19 milyon 500 bin TL vererek ihalede son rakamı söyledi. Ege Palas Oteli, bu fiyatın üzerine çıkan olmayınca Açılım İnşaat'ın oldu.
 
TARAFLARIN TEPKİLERİ NE OLDU
AçILIM'IN SAHİBİ AçIKLAMA YAPMADI
Satış sonrası Açılım İnşaat'ın sahibi işadamı Mehmet Yalçın açıklama yapmadan Adliye'den ayrılırken, borçlu ve alacaklı durumunda olan hukukçular, satışın bu kadar yüksek olmasını beklemediklerini, tahmini bedelin üzerinde satış olmasının çok iyi olduğunu ifade ettiler. Hukukçular, satışın KDV'den muaf olmasının beklenenin üzerinde fiyat oluşmasına yol açtığı görüşünde birleşti.

İşž BANKASI AVUKATLARI: RAKAM; UMDUĞUMUZUN çOK ÜZERİNDE
İş Bankası"nın avukatları ise Finansal Yeniden Yapılandırma sistemi içinde yer alması nedeniyle satışın KDV"den muaf olarak yapıldığını, bunun ihaleye olan ilgiyi artırdığını söyledi.
İhalede tahmini bedelin üzerine çıkılmasının önemli bir başarı olduğunu söyleyen avukatlar, ihale öncesi satışın 15 milyon lira civarında gerçekleşmesini beklediklerini, çıkan rakamın umduklarının çok üzerinde olduğunu ifade ettiler.

OTEL MÜDÜRÜ, 'İşžLETME HAKKI BİZDE' DEDİ
Ege Palas Genel Müdürü Sevda Zorlu ise otelin bina olarak satışının yapıldığını, ancak işletme hakkının halen Ege Turizm şžirketi'ne ait olduğunu, bu aşamada, otelin işletmesinde herhangi bir sorunun oluşmayacağını, bütün programların aynen devam ettiğini belirterek, œNe müşterilerimizin ne de çalışanlarımızın otelin satışından dolayı mağduriyeti şu an için söz konusu değil. Biz işimizin başındayız, aynı tempo ve aynı programla çalışmaya devam edeceğiz dedi.
 
HOLDİNG BAşžKANI: SATIşž DÜşžER
Öte yandan Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Ege Palas Oteli'nin satışına itiraz edeceklerini belirterek, œİtiraz ediyoruz, çünkü problem var. Satışın düşürülmesiyle ilgili hukuki haklarımızı kullanacağız. Satış prosedüründe eksiklikler var. şžu an bankayla görüşmelerimiz olumlu safhada. İşlem başladığı için geri çekilemedi. Bu işlem oldu. Kanuni haklarımızın sonuna kadar geçerli olduğunu ve satışın düşeceğini ümit ediyoruz açıklaması yaptı.
Kemal Zorlu, daha önce de konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda İş Bankası yönetimine satışın geri alınması için bir teklif sunduklarını ve sorunun çözümü için uğraş verdiklerini, zaten borçlarını da düzenli olarak ödediklerini belirtmişti.
 
 
 
ALAN TARAF KİM, SATILAN KİM
AçILIM GRUP:
ANKARA ve Elazığ merkezli Açılım Grup, inşaat, petrol, demiryolu, karayolu, enerji santralleri alanlarında faaliyet gösteriyor. Genel müteahhitlik hizmetleri sunan sunan firma, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla gerçekleşen Kemalpaşa- Turgutlu arasındaki demiryolu bağlantı hattının da yüklenicisi olmuştu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinde, baraj, viyadük ve köprü çalışmaları da bulunan Açılım Grup, halen Malatya- Elazığ arasındaki yolların da beton asfaltlama işlerini yapıyor.
 
EGE PALAS:
İzmir"in en büyük otelleri arasında yer alan Ege Palas Oteli, Mazhar Zorlu Holding bünyesinde kuruldu. Otel, 2003 yılında Kemal ve Nafiz Zorlu kardeşlerin işlerini ayırmasıyla Nafiz Zorlu"nun yönetimindeki şirketlerde kaldı. Ege Palas, Kemal Zorlu yönetimindeki Ege Plast ve Ege Yıldız"ın İş Bankası"na ve taksitlendirmeye giren borçlarındaki ödeme aksaklıkları nedeniyle daha önce de ihaleye çıkarılmış ancak ödemenin yapılması nedeniyle ihale gerçekleşmemişti.

Ege Palas Oteli 19.5 milyon liraya icradan satıldı

İZMİR"deki Zorlu Ailesi"ne ait Ege Palas Oteli, icra dairesinde yapılan ihale sonucunda Ankara merkezli Açılım İnşaat"a 19 milyon 500 bin TL ile öne çıktı. Yaklaşık 10 milyon TL alacağından dolayı oteli satışa çıkaran İş Bankası avukatlarının da hazır bulunduğu ihale, 15 dakika sürerken, ihaleye katılan 5 şirketin avukatları bulundu. Muhammel bedelinin 18 milyon 452 bin TL olduğu ihalede ilk fiyatı, Ankara ve Elazığ"da merkezleri bulunun Açılım İnşaat Ltd. şžti."nin avukatı Berrin Burcu çoruh, 11 milyon 115 bin TL ile verdi. İhaleye alacaklı olarak giren İş Bankası hukukçuları da teklifleriyle fiyatın karşılıklı olarak artmasını sağladı. İş Bankası avukatları, 12 milyon TL"den sonra ihaleye fiyat vermedi. Bu kez avukat Ahmet Cevdet Kaya ihaleye girip, Açılım İnşaat"ın avukatıyla yarıştı. En son Açılım İnşaat Ltd. şžti"nin avukatı, 19 milyon 500 bin TL vererek ihalede son rakamı söyledi. Ege Palas Oteli, bu fiyatın üzerine çıkan olmayınca Açılım İnşaat"ın oldu. Satış sonrası Açılım İnşaat"ın sahibi işadamı Mehmet Yalçın açıklama yapmazken, borçlu ve alacaklı durumunda olan hukukçular, satışın bu kadar yüksek olmasını beklemediklerini belirtti.

İtiraz edilecek
Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, Ege Palas Oteli"nin satışına itiraz edeceklerini belirterek, œSatış prosedüründe eksiklikler var. şžu an bankayla olan görüşmelerimiz müspet (olumlu) safhada. İşlem başladığı için geri çekilemedi. Bu işlem oldu. Kanuni haklarımızın sonuna kadar geçerli olduğunu ve satışın düşeceğini ümit ediyoruz açıklaması yaptı.

Hürriyet