26 / 06 / 2024

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yeni kampüsünün inşaatı başlıyor! 414 milyon TL'lik dev yatırım için düğmeye basıldı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yeni kampüsünün inşaatı başlıyor! 414 milyon TL'lik dev yatırım için düğmeye basıldı!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de yapım çalışmalarına başlanan yeni kampüs inşaatının ihalesi sonuçlandı. Söz konusu ihaleyi 414 milyon Türk Lirası bedel ile Antalya merkezli Simya Mimarlık Şirketi aldı.  İşte detaylar...



İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Güzelbahçe’de yapım çalışmalarına başlanmış olan yeni kampüs inşaatının ihalesi sonuçlandı. Ege'desonsöz'de yer alan habere göre söz konusu ihaleyi 414 milyon Türk Lirası bedel ile Antalya merkezli Simya Mimarlık Şirketi aldı. 12 Haziran 2024 tarihinde temeli atılacak üniversitede ilk etapta mühendislik fakülteleri ve idari binalar yapılacak. 

Peki  İzmir  Ekonomi Üniversitesi'nin Güzelbahçe'de inşa edilecek olan yeni kampüsünün inşaatı ne zaman tamamlanacak? İşte İzmir Ticaret Odası’nın sahibi olduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin yeni kampüsü ile ilgili merak edilen detaylar...

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yeni kampüsünün inşaatı başlıyor! 414 milyon TL lik dev yatırım için düğmeye basıldı!

İzmir Ticaret Odası’nın sahibi olduğu ve ülkemizin öne çıkan özel kurumları arasında yer alan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yeni kampüs çalışmaları devam ediyor. Senelerdir Balçova’daki yerleşkede eğitim veren üniversite Güzelbahçe’de yeni kampüse taşınmak için gün sayıyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre imar planları ve inşaat izinleri tamamlanmış olan yeni kampüsün altyapı işlerinden sonra sıra üst yapı çalışmalarına geldi. 

Üniversite idari binaları, mühendislik fakültesi, kütüphane ve fen edebiyat fakültelerini kapsayan ilk blokların ihalesi yapıldı. Yaklaşık olarak maliyeti tespit edildikten sonra gerçekleştirilen ihalede 9 firma dosya alırken 3 firma teklif sundu. 

Çekişmeli geçen ihaleyi 414 milyon Türk Lirası bedelle Antalya merkezli Simya Mimarlık ve Mühendislik Şirketi aldı. Yer teslimi sonrasında çalışmaları hızlandıracak olan firma şantiyeyi kısa zaman içerisinde kurarak altyapısı tamamlanan alanda üst yapı ve blok inşaatlarına başlayacak. Söz konusu üniversitenin yeni kampüsü için 12 Haziran 2024 tarihinde görkemli bir temel atma töreni yapılacak. Ayrıca yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre diğer bir taraftan parçalı ve kademeli şekilde yapılacak üniversite kampüsün tamamlandığında üniversiteye maliyeti yaklaşık 1 milyar Türk Lirası'nı bulacak. Üniversite yönetimi tüm çalışmaları ve kampüsün tamamını 2 sene içerisinde tamamlanacak.

 

Yatırımcılara belediyelerden büyük fırsat: İki şehirde satılık 15 arsa!

'Şimdi fırsatçılar düşünsün' diyen mağdur ev sahibi: Kimse kendini garanti altına almadan evini kiralamayacak! 

Şehirler arası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim!


Geri Dön