27 / 04 / 2024

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir’in coğrafi konumu, iklim koşulları, demografik yapısı, liman, sanayi şehri olması ve verimli tarım alanlarına sahip olması gayrimenkul sektörünün dikkatini çekti. İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu. İşte ayrıntılar...



EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Bahar Şenyurdusev, İzmir’in coğrafi konumu, iklim koşulları, demografik yapısı, liman, sanayi şehri olması ve verimli tarım alanlarına sahip olması sebebiyle son zamanlarda gayrimenkul sektöründe ön planda olduğuna dikkat çekti. 

İzmir’in üretim, sanayi ve turizm odaklı gelişme göstermiş bir şehir olduğunun altını çizen EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Bahar Şenyurdusev, konuyla ilgili açıklamasında, "İzmir’in kıyı şeridine sahip olması, liman şehri olması, verimli tarım arazilerinin bulunması kentin turizm, sanayi ve üretim alanlarında gelişmesinde önemli paya sahiptir" ifadelerini kullandı ve bunun yanı sıra gerek demografik yapısı, gerekse yaşanabilir bir şehir olarak kabul görmesi sebebiyle de dikkat çektiğini belirtti. 

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir’in Türkiye’nin konteyner hacmi açısından yedinci, kargo tonajı bakımından on üçüncü büyük limanı niteliğinde de olduğunu vurgulayan Şenyurdusev, İzmir limanının aynı zamanda önemli bir yolcu limanı olduğunu dile getirerek, "Liman şehri olması nedeni ile, sanayi ve tarım sektöründe üretilen ürünlerin sevkiyatının kolaylaşmasına bağlı olarak, kent genelinde önemli sanayi bölgeleri ve yatırımları önem kazanmaktadır. Kent genelinde Torbalı, Kemalpaşa, Çiğli, Menemen, Aliağa ilçeleri sanayi bölgeleri ile öne çıkıyor" dedi ve tarımsal anlamda da tarımsal ürün çeşitliliği ile tarıma dayalı sanayide de her dönem önemli bir yeti olduğunun altını çizdi. 

İşte ayrıntılar...


Geri Dön