27 / 04 / 2024

İzmir Gördes Barajı Arıtma Tesisi yapılıyor!

İzmir Gördes Barajı Arıtma Tesisi yapılıyor!

Arıtma tesisi ve baraj ile tesis arasındaki 35.5 kilometrelik isale hattı inşaatı sürüyor



Manisa´nın Gördes ilçesinde yaptırılan Gördes Barajı´ndan İzmir´e içme suyu verilebilmesi için Saruhanlı ilçesine bağlı Lütfiye köyü sınırları içinde yaptırılan arıtma tesisi ve baraj ile tesis arasındaki 35.5 kilometrelik isale hattı inşaatı sürüyor.
        
İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından ihalesi yapılan, Özben İnşaat ve Yalçın Yapı ortaklığında inşası devam eden 16.5 milyon lira yatırım bedelli arıtma tesisinin yüzde 20´sinin tamamlandığı bildirildi.
        
Gördes Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Bağlantı Hatları Şantiye Şefi Uğur Koçarlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temeli 8 Haziran 2010´da atılan arıtma tesisinin yüzde 20´sini tamamladıklarını, tesisin tamamını Nisan 2011´de tamamlayarak İZSU´ya teslim edeceklerini bildirdi.
        
Gördes Barajı´ndan, arıtma tesisinin kurulduğu alana kadar 35.5 kilometrelik isale hattı kazı işleminin tamamlandığını, şebeke boruları döşemesinin ise devam ettiğini belirten Koçarlı, bu hattan gelecek suyun yapılan arıtma tesisi ile içme suyu standartlarına getirileceğini ve mevcut içme suyu isale hattı aracılığıyla Göksu üzerinden Menemen´e, oradan da Çiğli´deki Cumhuriyet Deposu´na ulaştırılacağını kaydetti.
        
Koçarlı, yapılan bu yatırımlarla Gördes Barajı´ndan İzmir´e yılda 47 milyon metreküp su sağlanacağını, bu miktarın da 800 bin kişinin su ihtiyacına karşılık geldiğini söyledi.
        
Koçarlı, 120 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Gördes Barajı´ndan İzmir´e yılda 47-60 milyon metreküp arasında su verileceğini, kalan 60 milyon metreküp suyun ise Akhisar, Saruhanlı ve Gölmarmara´daki 14 bin 890 hektarlık tarım arazisinin sulanmasında kullanılacağını sözlerine ekledi.
AA

Geri Dön