15 / 05 / 2024

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.



Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, "Denizli-İzmir arasındaki otoyolun yıl sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Bu yol ile biraz  İzmr’e daha da yaklaşacaklarını belirten Erdoğan'' Yıllardır peşinden koştuğumuz, yapılması için Ankara’da emek verdiğimiz bu otoyol nihayet tamamlanıyor.  Bölgenin turizm potansyelinin daha da artması için  İzmir  ve Denizli arasında hızlı tren projesinin de hayata geçmesi gerekiyor. Bunu da birlikte çalışarak Ankara’da yatırım programına aldırmamız gerekiyor.'' dedi.

İZMİR-DENİZLİ YHT PROJESİ İÇİN İLK HAMLE GELDİ!

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Ege illeri ile ilişkileri daha da geliştirme ve şehirler arasında diyaloğu güçlendirme stratejisi kapsamında İzmir dışındaki ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Denizli’de gerçekleştirdi.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda özellikle İzmir ve Denizli arasında yıl sonuna kadar yapımı tamamlanacak otoyol ile birlikte iki şehir arasında hızlı tren hattı projesinin hayata geçirilmesi gündeme geldi.

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

TİCARET ODASI BAŞKANI'NDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Egedesonsöz'de yer alan habere göre; Denizli’nin 600 bin nüfusa sahip olduğunu ancak ekonomik büyüklük açısından Türkiye’deki 10 il arasında yer aldığına işaret eden Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ise İzmir ile Denizli’nin birçok alanda işbirliği yapabileceğini söyledi.

İzmir’in Ege Bölgesi’nde iller arasında kardeşlerin büyüğü olduğunu, lojistik imkanları, limanları, gelişmiş
sanayi ve tarım alt yapısı ile Ege Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı olduğuna işaret eden Erdoğan, “Denizli-İzmir arasındaki otoyolun yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Bu yol ile biraz daha İzmir’e yaklaşacağız. Yıllardır peşinden koştuğumuz, yapılması için Ankara’da emek verdiğimiz bu otoyol nihayet tamamlanıyor. Bölgenin turizm potansiyelinin daha da  Denizli’de kurulması için de işbirliği yapmamız çok önemli.

Biz Denizli’de 1200 dönümlük bir arazide, çağın gereklerine uygun olarak özel sanayi siteleri kuracağız. Bölge ekonomisinin daha da güçlenmesi için tüm bu projelerde birlikte çalışalım ”  ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu,  Ankara  - İzmir Hızlı Tren Hattı için tarih verdi...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni YHT hattı devreye giriyor! 

 


Geri Dön