16 / 07 / 2024

İzmir Karabağlar'daki 750 TOKİ konutuna CHP engeli! AK Parti'li Hüseyin Uzun: İtirazlardan vazgeçin!

İzmir Karabağlar'daki 750 TOKİ konutuna CHP engeli! AK Parti'li Hüseyin Uzun: İtirazlardan vazgeçin!

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, CHP’li Karabağlar Belediyesi'ne TOKİ konutları ile ilgili tepki gösterdi. İşte Karabağlar'da yapılamayan TOKİ konutları ile ilgili gelişmeler...



AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, yaptığı bir son dakika açıklamasında TOKİ'nin 100 bin sosyal konut projesine değindi. 

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay'a "Karabağlar'ın geleceğine engel olmayın" diyen Hüseyin Uzun, "2019'da '100 Bin Sosyal Konut Projesi' çerçevesinde, İzmir'imizde Karabağlar ilçemiz ile birlikte Aliağa, Seferihisar, Kemalpaşa ve Selçuk ilçelerimizde konutlar planlanmış, kuraları çekilmiş, Karabağlar ilçemizin 750 konut dışındaki ilçelerdeki konutların inşaatları tamamlanmış veya tamamlanmak üzeredir" ifadelerini kullandı. 

İzmir Karabağlar daki 750 TOKİ konutuna CHP engeli! AK Parti li Hüseyin Uzun: İtirazlardan vazgeçin!

Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre; AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, Karabağlar ilçesindeki 750 konutun inşaatına  CHP’li Karabağlar Belediyesinin 4. kez plan ve ihalelere yapmış olduğu itiraz ve açmış olduğu davalar sebebiyle başlanamadığının altını çizdi. 

"Kuradan çıkan 750 konut hak sahipleri, ilçemizde ikamet eden, ihtiyaç sahibi, dar gelirli ve dezavantajlı ailelerden meydana geliyor" diye konuşan Hüseyin Uzun, rantsal denilen alanın, 4. plan sonucunda, 38 hektarı üniversite kampüsü, 6 hektarı ticaret ve konut alanı, 10 hektarı yeşil alana ayrılırken, geri kalan 24 hektarı sosyal donatı alanı şeklinde planlandığını vurguladı. 

Uzun, söz konusu açıklamasında "Buna rağmen, CHP zihniyeti 2009'dan beri hem kentsel dönüşüme ve yatırımlara karşı çıkarak, kentsel dönüşüme rantsal dönüşüm diyerek, halkımızı her zaman hem korkutmuş, hem de kandırmıştır. Sayın Kınay, İzmir'de depreme karşı en riskli binaların yer aldığı ilçede yaşadığımızı unutmayınız. Sizlere kalsaydı, İzmir'imize bugün en büyük hizmeti veren 2 büyük proje olan Konak ve Sabuncubeli tünelleri yapılmayacaktı. AK Parti hükümetimizin kararlı iradesiyle, halkımızın menfaatleri her şeyin üstünde tutularak, bu hizmetler yapılmıştır" ifadelerine yer verdi. 

İzmir Karabağlar daki 750 TOKİ konutuna CHP engeli! AK Parti li Hüseyin Uzun: İtirazlardan vazgeçin!

Bugün bu hizmetlerden memnun olmayan bir kişinin olmadığını belirten AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hüseyin Uzun, itirazlardan vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Hüseyin Uzun, "Sayın Kınay çıkıyor, itirazlarının sonucu 500 bin Karabağlar halkının, haklarını koruduğunu ileri sürüyor. İnsana sormazlar mı, Karabağlar halkımıza ne hizmetler yaptınız ki, yapılacak hizmete karşı çıkıyorsunuz. 15 senedir yönettiğiniz 500 bin nüfusa sahip Karabağlar ilçemize bir otel dahi kazandıramadınız. Tersine tüm yatırımcıları kaçırdınız. Siz mi 500 bin Karabağlar'lı halkımızın haklarını koruyacaksınız? Buna Karabağlar halkımızı inandıramazsınız. TOKİ'den kura ile hak sahibi olanlara, sizi hükümet mağdur etti diyorsunuz. Bu söylemlerinizin koca bir yalan olduğunu bütün halkımız iyi biliyor" ifadelerine yer verdi. 

Uzun, Seferihisar, Kemalpaşa ve Selçuk ilçelerinde ailelerin evlerinde mutlu ve huzurlu bir şekilde oturduğunu söyledi ve açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: 

"Bu durumu herkes görüyor. Karabağlar'ın kalkınmasına lokomotif hizmet verecek olan, Uzundere Demokrasi Üniversitesi ve  TOKİ  evlerine itiraz etmekten vazgeçiniz. Bu itirazların ne size, ne de Karabağlar halkımıza faydası olmayacağını bilmenizi isterim."

İBB, Tarabya'da 398 milyon TL'ye, turizm imarlı arsa satıyor! 

Ev sahipleri kiracılardan maaş bordrosu ve sabıka kaydı istiyor! Bu talepler yasal mı?

İzmir'e çarpıcı deprem uyarısı: En çok etkilenecek ilçeler tek tek açıklandı! Deniz kentin içine yürüyecek! 


Geri Dön