27 / 04 / 2024

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.



İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre 2015 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan olarak belirlenmiş olan ve yapılan itirazlar ile iptal edilen Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri’ne ait yaklaşık olarak 80 hektarlık alanın imar planları yayımlandı. 

Kemalpaşa Belediyesi ve Kentsel Dönüşüm Derneği, kentsel dönüşüm alanındaki mahkeme kararları doğrultusunda, imar planlarının iptalinden sonra beraber hareket ederek bakanlığın mevcut duruma göre belirlediği yapılaşma hakkı ve kat yüksekliği çalışmalarını da tamamladı.

İzmir Kemalpaşa da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu imar planları, vatandaşların kentsel dönüşüm alanı dışına taşınmayacakları ve bulundukları alan üzerinde en yakın imar adasında haklarını alacakları yönde hazırlandı. Söz konusu Planlar hakkında münferit itirazlar dışında vatandaşların itirazı olmazken, kurumların itirazlarına yönelik değişiklikler de yapıldı. Bakanlık tarafından onaylanan planlar, Çevre ve Şehircilik İklim Müdürlüğü’nde de askıya çıkarıldı.

Yaptığı açıklamada ilk günden itibaren vatandaşlar yararına emek harcadıklarını dile getiren ve çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı,"Bu proje kapsamında Kentsel Dönüşüm Derneği ve vatandaşlar ile bir araya gelerek konu üzerine defalarca kez konuştuk, pek çok toplantı yaptık. Mahkeme kararları doğrultusunda vatandaşlarımız ve kamu yararı odaklı imar planı sürecini yeniden başlattık. Şu an gelmiş olduğumuz noktada bakanlık tarafından onaylanmış olan planlar, Çevre ve Şehircilik İklim Müdürlüğü tarafından askıya çıkarıldı. Söz konusu imar planlarının kesinleşmesinden sonra ivedi olarak imar uygulaması yapılarak inşaata başlayacak hale getireceğiz. Sonraki aşamada da vatandaşların mevcut haklarını kanun çerçevesinde koruyarak dönüşüm sürecine de devam edeceğiz. Uzun süredir emek verdiğimiz bu süreçte, vatandaşlarımızın yararına bir sonuç elde etmek en büyük hedefimiz. Kemalpaşa halkının isteği olmalıdır" diye konuştu.

2023'te en çok satılan 2. el otomobil markaları belli oldu!

Altında ibre yukarı döndü! İşte 13 Ocak 2024 altın fiyatları!

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!


Geri Dön