29 / 04 / 2024

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçerek yeni projesini hayata geçirme anlamında ilk adımı attı. İşte konu ile ilgili detaylar...



İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in hayata geçirmek istediği projeler arasında bulunan üniversite için ilk adım atıldı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Dernek Başkanı Girgin,  İzmir  Kavram Meslek Yüksekokulu ile temasa geçildiğini, beş sene sonrasının hayalini gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını belirtti. Açıklamasında bugünün değil, beş sene sonrasının hedefini ortaya koyduklarını kaydeden İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Bugün bir apartman dairesinde dahi üniversite varken, Kemeraltı gibi büyük bir çarşıda neden olmasın?” diyerek önemli açıklamalar yaptı.

İzmir Kemeraltı’na yeni üniversite geliyor! 

ESNAFIN, SANAYİCİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU ELEMANLARI YETİŞTİRECEK 

Ege'de Son Söz'den Muhittin Akbel'in haberine göre “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Başkan bir gün Kemeraltı’nı geziyordu altı ay önce. İçime giymiş olduğumu İzmir Tarihi Kemeraltı Üniversitesi yazılı bir tişört vardı. Açtım gömleği, içimdeki tişörtü gösterdim; başkanım beş sene  sonraki hayalimiz bu, dedim. Çok heyecanlandı ve çok hoşuna gitti. Kemeraltı yüzyıllardır düz ayakta bir çarşı. Bugün bir apartman dairesinde bile üniversite varsa, Kemeraltı gibi çok büyük bir çarşıda neden olmasın? Tunç Başkan’ın da destek vermiş olduğu söz konusu bu projemiz, meslek yüksekokulu çerçevesinde olsun istiyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlardan tutun da ara elemana kadar, yaşatılması gereken mesleklere yönelik elemanları üniversitemizde yetiştirebiliriz. Üniversiteyle çarşımızı daha iyi bir şekilde anlatabiliriz. Kemeraltı’ndaki mekanlarımızda uygulamalı olarak derslerin olması, işimizi kolaylaştıracaktır. Kenarlarda atıl durumda bulunan binaların restore edilerek yurt haline getirilmesi, bir başka kazanım olacak. Kemeraltı esnafının ihtiyaç duymuş olduğu elemanların yetişmesine katkı koyacaktır.”


KAVRAM ÜNİVERSİTESİ İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Yine konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre YÖK’e bağlı üniversiteler arasında yer alan İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derman Küçükaltan ile bu projeyi değerlendirdiklerini, fikir alışverişi yaptıklarını söyleyen Dernek Başkanı Semih Girgin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversitemiz ve Derman hocamız, söz konusu projemize destek konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. İşin detaylarını konuşmayı, irdelemeyi sürdüreceğiz. Eğer söz konusu bu projemizi hayata geçirebilirsek, Kemeraltı’nda geceleri de yaşam olacak demektir. Projemiz için ilk adımları attık. Devamını da getireceğiz. İleride vakıf mı kurarız, İzmir’in köklü sivil toplum kuruluşlarından destek mi alırız, bir formül bulunacağız elbette. Beş sene sonra üniversite hayalimizin gerçeğe dönüşmesi, en büyük arzumuz”

 

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Deprem uzmanı Ahmet Ercan 7'den büyük deprem olabilecek yerleri tek tek açıkladı! İşte o 7 yer!

Aralık 2023 konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar?


Geri Dön