Kent Haberleri

İzmir Kemeraltı'nın altyapısı yenilenecek!

20 Mayıs'taki yarım saatlik yağışta göle dönen çarşının alt yapısını bir yılda düzelteceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Biz yağmur suyu kollektörü inşa edip suyu doğrudan denize yönlendireceğiz" dedi...


İzmir Körfezi'nin temizliği için özel ekip kuran Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Tarihi Kemeraltı Çarşısı için de harekete geçti. Bakanlık, Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır altyapısını güçlendirmediği tarihi çarşıda her yağmurda yaşanan sel feleketlerine son verecek.

AK Parti İzmir milletvekili adayı Bakan Eroğlu, milletvekili adayı olduğu İzmir'de çalışmalarını sürdürüyor. Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'yı ziyaret eden Eroğlu, çarpıcı açıklamalar yaptı. Kemeraltı ile ilgili Devlet Su İşleri'ndeki (DSİ) ekibinin çalışmalara başladığını ifade eden Eroğlu, "Kemeraltı için özel bir çalışma yapacağım. MOBESE için de Vali'ye talimat verdim. İlk önce MOBESE kameraları koyarak güvenliği sağlayacağız. Altyapı için de ekibim tespitlerini yaptı. Önceki akşam bana bilgi de sundular. Çözümü kolay. Mühim olan yukarıdan gelen suları denize yönlendirmek. Biz yağmur suyu kollektörü inşa ederek yukarıdan gelen suları doğrudan denize yönlendireceğiz. En fazla bir senede bu sorun çözülür. Biz böyle projeleri İstanbul'da üç ayda yapıyorduk. Burası da üç ayda bitebilir" dedi. Başbakanlık Ofisi'ne Vali'yi, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve ilgili müdürlükleri davet edeceğini ifade eden Eroğlu, "Herkes üzerine düşen görevi yapsın diyeceğim. Kimse kusura bakmasın. Yapamıyorlarsa söylesinler. O zaman biz yapalım" diye konuştu. 



Hodri meydan, diyoruz

İzmirliler üzerinde bir algı operasyonu yapıldığını ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Hükümetin belediye CHP'li olduğu için para göndermediğini sanıyorlar. Bu algıyı işlemişler. Böyle bir şey yok. Bu çok yanlış. Hodri meydan diyoruz. İzmir'e, İller Bankası kanalı ile nüfusuna orantılı olarak diğer kentlerde olduğu gibi adaletli bir şekilde kaynak veriliyor. Hiçbir eksiklik söz konusu dahi olamaz. Hatta değişen kanunlarla Büyükşehir Belediyesi'nin payı geçmişe göre arttı. Ancak, büyükşehir belediyeleri kendi partisinde olduğu illere bile hala hizmet götüremiyor." 


Fetrek Çayı'nın islahı

İzmir'de sorunlara anında çözüm ürettiklerini ifade eden Eroğlu, "Geçenlerde Torbalı'ya gittim. İlçede Fetrek Çayı var. Hemen ıslah çalışmaları için talimat verdim. 22 kilometre uzunluğunda 54 metre genişliğinde bir çaymış. Bunu da her babayiğit yapamaz. Şimdi 46 tane iş makinası gönderdik. Çalışmalara başladık. O kadar geniş bir çalışma başladı ki, çevredeki vatandaşlar askeri tatbikat var sanmış. Şu anda 60'dan fazla iş makinası var. Köprüler yapacağız. Bu şekilde Büyükşehir'in yapması gereken acil işleri hemen yapıyoruz" dedi. 



Yeni Asır