Kent Haberleri

İzmir Konak'ta 330 bin kişiden 100 bini kaçak yapıda yaşıyor!

İzmir Ticaret Borsası Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nda önemli açıklamalar yapan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçedeki kentsel dönüşüm tehlikesine dikkat çekerek, "330 bin kişiden 100 bin kişi kaçak yapıda yaşıyor Konak’ta." dedi.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı İzQ İnovasyon Merkezi’nde yapıldı. Merakla beklenen toplantıya İzmir’in kadın belediye başkanları katılım sağladı. Söz konusu toplantıya katılan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, ilçeye dair çok önemli açıklamalar yaptı.

‘SGK’YA NEREYİ VERSEK DE BORCUMUZ AZALSIN DİYE DÜŞÜNÜYORUZ’

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, SGK ile borçları üzerine bu sabah konuştuğunu dile getirerek,, “Aday adaylığımda kendimi tanıtan dosyayı hazırlarken mazereti olmayan kent Konak koymuştum ben sloganımı. Şehrin merkezinde olmasıyla hiçbir mazereti olmadığını düşünüyorum. Biz mazeret üretmeden çalışıyoruz. Zor günlerdeyiz. Nasıl başarılı olabiliriz bunu düşünmeliyiz. Bu sabah SGK’da pazarlık yapıyorduk. SGK borcumuz azalsın diye nereleri versek diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘330 BİNDEN 100 BİNİ KAÇAK YAPIDA YAŞIYOR’

Egedesonsöz’den Ozan Ekiz imzalı habere göre yaptığı açıklamada Konak’ta kentsel dönüşümün önemine de değinen  Konak Belediye Başkanı Mutlu, “Yapılaşma sorunları var. İmar afları da çıkarıldı. 330 bin kişiden 100 bin kişi kaçak yapıda yaşıyor Konak’ta. Protokol yolundaki bütün kaçak binalar bizde. Kentsel dönüşüm bizim 1. gündemimiz. İmar afları ile biçimlenen ve estetiği sahip olmayan afet risklerini içerisinde barındıran yerle yaşayanlarla refah seviyesi yüksek olanlar komşu. Okuma yazma bilmeyenle Harvard mezunu arasında 300 metre var yalnızca" diye konuştu.

‘EN ZENGİNİ DE BURADA EN FAKİRİ DE’

Açıklamasında Konak’ın yapısına değinen Mutlu, “Adil şehir ve eşit yurttaşlık üzerine mottomuz var. Biz bunu da olabildiğince başarmaya çalışıyoruz. Kentsel dönüşüm gerçekleşene kadar nasıl ulaşabiliriz onu düşünüyoruz. Bu küçük bir deney gibi. En zengin de burada en fakir de burada” dedi.

Yaptığı açıklamada ayrıca kentteki kaçak göçmenlerle ilgili de konuşan Mutlu, düzensiz göçten en çok etkilenen yerin Konak olduğunu söyledi. 

 

Ankara Büyükşehir’den Ulus İşhanı’nda kiralık 57 dükkan ve depo!

Şile ve Didim'deki özelleştirmeler için 301 milyon TL teklif geldi! Özelleştirme İdaresi şirketleri de açıkladı! 

Yüksek faiz ve enflasyon baskıları son çeyrekte konut sektörünü nasıl etkileyecek?