Eğitim

İzmir Kuş Cenneti'ne düzenleme yapılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, dünyanın en önemli kuş barınaklarından olan Kuş Cenneti için gezinti yolları ve flamingo adası yapılmasını da içeren projeleri hayata geçireceği bildirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cenneti'ni Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, birliğin encümen toplantısı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, ziyaretçilerin bölgede akülü arabayla dolaşabilmesini de istediklerini belirtti. İzmir Kuş Cenneti'nin kent ve bölge için önemli olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, "Kuş Cenneti Birliği'ndeki diğer yönetici arkadaşlarımızla bilim adamlarımızı buluşturuyoruz. Bu konuda 7 bilim adamımızla toplantı yaptık ve birçok konuda önemli kararlar aldık" bilgisini verdi.

KUŞ CENNETİNE NELER YAPILACAK
Birliğin aldığı kararlar doğrultusunda, flamingo adası kurulması, yürüme yolları yapılması ve akülü arabalar alınması gibi yeni yatırımlarla Kuş Cenneti'nin hak ettiği yere ulaşacağına inandığını kaydeden Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Kuş Cenneti, bizim doğal bir varlığımız. Bu doğal varlığın korunması ve geliştirilmesi için her türlü desteği veriyoruz. Bildiğiniz gibi Doğal Yaşam Parkı'nı da Kuş Cenneti ile örtüştürmek için bu bölgede seçtik. Yapacağımız çeşitli aktivitelerle beraber Sasalı, Çiğli ve Karşıyaka bölgemizi ayağa kaldırmak istiyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Arkadaşlarla uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Kısa zamanda Kuş Cenneti'nde çok ciddi bir iyileştirme yaparız diye düşünüyorum."

Açıklamada, Kuş Cenneti'nde ilk etapta yolların gezilebilecek şekle getirilmesi, flamingo adası kurulması, balıkçı barınaklarının düzenlenmesi, 14 bin 500 metrekarelik alana tel örgü çekilmesi hedeflendiği belirtildi. Ayrıca, ziyaretçilerin akülü arabalarla gezmesi, çeşitli noktalara kuş heykelleri dikilmesi, flamingo konulu öykü yarışması düzenlenmesi ve Kuş Cenneti'ni tanıtan hediyelik eşya çeşitlerinin arttırılması da birlik kararları arasında yer aldı.
AA