27 / 04 / 2024

İzmir 'Manhattan Projesi'ne kavuşuyor!

İzmir 'Manhattan Projesi'ne kavuşuyor!

Türkiye'nin inci kenti olarak adlandırılan İzmir, 'Manhattan Projesi' olarak bilinen yepyeni bir projeye kavuşuyor



Kent merkezinin görünüm ve işlevini tamamen değiştirecek büyük bir projeyle, Alsancak Limanı ile Turan bölgesi arasında 471 hektarlık alanda Türkiye'nin dev gökdelenleri yükselmeye başladı.
Yeni Kent Merkezi Planı'nın  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi'nce oybirliğiyle onaylanması kentte yeni bir geleceğin yolunu açtı.
Bölgede yapımına başlanan yüksek katlı binalara, çok sayıda ve görkemli mimarilere sahip yüksek katlı binaların eklenmesi bekleniyor.
Yatırım yapmak isteyen yatırımcılar ise üst üste projelerini açıklıyorlar. Şu anda 20'ye yakın hazır proje hayata geçecek. Söz konusu alanın kentin tam ortasında yer alması ve Türkiye'nin ihracat kapısı olan İzmir limanını çevrelemesi ilgiyi artırıyor.
Türkiye'nin dev firmaları toplamda 2 milyar dolara yakın yatırım yapacak. Yatırım potansiyelinin 10 milyar dolan aşması beklenen bölgede bu sürede 10 bin kişinin de istihdam edileceği tahmin ediliyor.
Kente ciddi yatırımların akmasını sağlayacak proje kapsamında, oteller, rezidans ve iş merkezleri gerçekleştirilecek. Kent ekonomisine de büyük dinamizm kazandıracak çalışmalar, Türkiye'nin tanınmış gruplarını da yatırım için İzmir'e çekti.
Milliyet

Geri Dön