27 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını 24 Şubat'ta gerçekleştirilecek. Peki Narlıdere Metrosu'nda hangi duraklar var? İşte ayrıntılar... 



Şehirdeki tüm metro yatırımlarını kendi imkanlarıyla yapan tek yerel yönetim  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvayı’nın ardından Narlıdere Metrosu'nun da açılışını yapıyor. Bornova Evka-3 ile Narlıdere’yi birbirine bağlayacak Narlıdere Metrosu'nun açılışı için geri sayım başladı. 

24 Şubat’ta yapılacak açılış töreni öncesi hazırlıklar hızla devam ederken, hattın hizmete alınması ile beraber özellikle Balçova, Narlıdere olmak üzere kent genelinde özel araçla yapılan yolculukların da düşmesi bekleniyor. 

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

İzmir Büyükşehir'in resmi internet sitesinde yer alan habere göre; İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen UMPİzmir Projesi (İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı) kapsamında İzmir kent merkezinde anket yapıldı ve anket sonucuna göre Balçova ve Narlıdere ilçelerinde özel araç kullanımı oranlarının kent bütününe bakıldığında yüksek olduğu belirlendi. 

Bu oran Balçova’da yüzde 46,7, Narlıdere’de ise yüzde 58,3 şeklinde tespit edilirken, analizlere göre, Fahrettin Altay - Narlıdere arasındaki metro hattının işletmeye açılması ile şehrin tamamında özel araçla yapılan günlük yaklaşık 13 bin 500 yolculuğun toplu taşımaya kayacağı ve bu şekilde trafikteki yaklaşık 7 bin 750 aracın oluşturduğu günlük trafik yükünün azalacağı düşünülüyor. 

Trafikteki bu rahatlama büyük oranda Narlıdere ve Balçova’da görüleceği gibi şehir genelindeki trafik üzerinde de etkili olacak. Ayrıca Balçova ve Kaymakamlık duraklarında yapılan 219 araç kapasiteli otoparkla da yolcuların araçlarını park ederek aktarma yapabilmesi hedefleniyor. 

İzmir Narlıdere Metrosu 24 Şubat ta açılıyor! 7 bin 750 araç trafikten çekilecek!

Evka-3'ten başlayıp Fahrettin Altay'da biten mevcut hattın devamı olacak hat üzerinde sırasıyla; Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık durakları bulunuyor. Tünel çalışmaları ile ray döşeme işlerinin bitirildiği metro hattında, oplam 14,5 kilometre tünel açıldı. 

Hat içinde ve istasyonlarda elektromekanik işler devam ediyor. Söz konusu metro hizmete sunulduğunda günlük yolcu sayısının ortalama 170 bin olması bekleniyor. 

İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama F. Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018 tarihinde, 252 milyon Euro sözleşme bedeli ile yüklenici firmaya verildi. Bu tutar, keşif artışları ile 285 milyon Euro’ya ulaştı. Hattın bitirilmesiyle beraber İzmir’in kuzeyindeki Bornova ilçesi ile güneyindeki Narlıdere ilçesi arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sunulacak. 

Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca 45 dakikada ulaşım sağlayabilecek. 

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

Emeklilerin bayram ikramiyesi 15 bin TL olacak mı? Milyonlarca emekliye flaş haber!

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

 


Geri Dön