27 / 04 / 2024

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir'i demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda tamamlanan ve 24 Şubat tarihinde hizmete açılan Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu olan Kaymakamlık istasyonu da resmen hizmete açıldı. Paylaşılan detaylara göre kentteki raylı sistem yatırımlarını hız kesmeden sürdüren  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin 287 milyon Euro yatırım bedeliyle tamamladığı Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu, İzmirli vatandaşlara 15 Nisan 2024 tarihine kadar ücretsiz hizmet verecek. 

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in göreve başladığı tarihte yüzde 12 seviyelerinde olan ve toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ve Narlıdere’yi birbirine bağlayan Narlıdere Metrosu, geçtiğimiz günlerde görkemli bir törenle hizmete açılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan detaylara göre Evka-3'ten başlayarak Fahrettin Altay'da son bulan mevcut hattın devamı niteliğinde olan Narlıdere Metrosu’nun tamamlanmayan istasyonu Kaymakamlık da hizmet vermeye başladı. Söz konusu metro hattının ön işletim sürecinde 15 dakikalık sefer planı uygulanıyor. İlerleyen dönemlerde bu süre kısalacak.

SON İSTASYON DA HİZMETE AÇILDI

Evka-3'ten başlayarak Fahrettin Altay'da son bulan mevcut hattın devamı niteliği taşıyan söz konusu hat üzerinde sırasıyla Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Narlıdere, Şehitlik ve Kaymakamlık istasyonları bulunuyor. Merakla beklenen metro hattındaki son durak Kaymakamlık istasyonu, dün itibarıyla hizmete açıldı.

 

287 MİLYON EURO'LUK DEV YATIRIM


 
Paylaşılan detaylara göre İzmir Hafif Raylı Sistemi 4. Aşama Fahrettin Altay-Narlıdere Kaymakamlık Arası Yapım İşi; 4 Haziran 2018 tarihinde 252 milyon Euro sözleşme bedeliyle yüklenici firmaya teslim edilmişti. Söz konusu bu bedel, keşif artışlarıyla  287 milyon Euro’ya ulaştı. Egenin incisi İzmir’in kuzeyindeki Bornova ile güneyindeki Narlıdere arasında toplam 27 kilometrelik kesintisiz raylı ulaşım hizmeti sağlanmış olacak. İzmirliler, güvenli, konforlu, çevreci ve ekonomik raylı ulaşım olanağına kavuşmuş olacak, ayrıca vakitten de kazanacak. Bir uçtan biniş yapan yolcu, diğer uca tam 45 dakikada ulaşacak. İki uç arasında karayolu uzunluğu ise yaklaşık olarak 47 kilometreyi buluyor.

Seat Mart 2024 fiyat listesi! Ibiza, Leon, Arona, Ateca ve Tarraco'nun güncel fiyatları neler?

THY'den son dakika Mart indirimi: Bugün ve yarın alınan biletler 799 TL'den başlıyor! 

Aile Bakanlığı 2024 desteklerini tek tek açıkladı! İşte Aile Bakanlığı'nın hesaplara yatırdığı o ödemeler!


Geri Dön