Kent Haberleri

İzmir Narlıdere'deki Folkart Sitesi'nde büyük yangın: 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde yer alan Folkart Sitesi'nde dün akşam saat 22:00 sıralarında yangın çıktı. Yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı. 40 dairelik bloktaki evler kullanılamaz hale geldi.  00 sıralarında yangın çıktı

İzmir'in Narlıdere ilçesinde Yenikale Mahallesi'nde yer alan 4 bloklu sitedeki 8 katlı binada saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. 

Yangına itfaiye ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz ve İl Emniyet Müdürlüğü TOMA'ları yerden müdahale ederken, yangın söndürme helikopteri ile de havadan müdahale edildi. 

İzmir Narlıdere'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın yaklaşık 8 saat sonra kontrol altına alındı. Ekipler binada soğutma çalışmalarına devam ediyor. 

İşte ayrıntılar...

4 blok ve 168 daireden oluşan lüks sitenin 3'üncü bloğunda çıkan yangının ardından, sitede oturanlar, kendi imkanlarıyla dışarı çıkarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi de gönderildi. Alevler kısa sürede tüm bloğu sardı. 

Alanda 70 sağlık görevlisi, 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE timi de hazır bekletildi. 

Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği lüks sitedeki yangın, ekiplerin yoğun çabası sonucu 8 saat sonra, sabah saat 06:00 sıralarında, diğer bloklara sıçramadan kontrol altına alındı. 

İtfaiye ekiplerinin katlar arası ve dairelerin içine su sıkarak soğutma çalışması yaptığı binada, cumhuriyet savcısı ile Narlıdere İlçe Emniyet Müdürü Savaş Şimşek de incelemeler yaparken, ekipler de  yangının çıkış nedeninin tespiti ile ilgili çalışma yapıyor. 

Yangının ardından 8 katlı blok büyük ölçüde hasar gördü, konutlar kullanılamaz duruma geldi. 

Diğer taraftan, 112 Acil Sağlık ekipleri, dumandan etkilenen bir kişiyi İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Dumandan etkilenen 5 kişinin tedavisi ambulansta yapılırken,
yaşadığı panik sebebiyle ayağı burkulan bir kişiye de sağlık ekipleri müdahalede bulundu. 

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

Altın fiyatları düşüyor! Gram altın ne kadar oldu? Hemen bu rakamlara bakın! 28 Nisan 2023 altın fiyatları

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira zammı için 3 farklı alternatif! Bakan peş peşe açıkladı!