04 / 05 / 2024

İzmir Ödemiş Emekli Konutları'na bin 300'den fazla başvuru geldi!

İzmir Ödemiş Emekli Konutları'na bin 300'den fazla başvuru geldi!

Ödemiş'te "Emeklilere Konut Edindirme Projesi" için başvuru sayısı 1300'ü aştı. Son tarihin 5 Şubat olduğu başvuruların ardından gözler TOKİ'ye çevrilecek. Ödemiş Belediye Hizmet binası zemin katındaki ofiste 4 Ocak'tan bu yana 1320 başvuru yapıldı.



Ödemiş'te "Emeklilere Konut Edindirme Projesi" için başvuru sayısı 1300'ü aştı. Son tarihin 5 Şubat olduğu başvuruların ardından gözler TOKİ'ye çevrilecek.


Başvuru yapmak isteyenleri Ödemiş Belediyesi'ne beklediklerini söyleyen Başkan Mahmut Badem, İzmir'de emeklilere konut projesi için harekete geçen ilk ilçenin Ödemiş Belediyesi olduğunu vurguladı. 

Ödemiş Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile ilçede yapılması planlanan emeklilere toplu konut projesi için başlatılan ön başvuru süreci büyük ilgi gördü. 

Ödemiş Belediye Hizmet binası zemin katındaki ofiste 4 Ocak'tan bu yana dün itibariyle başvuru sayısı 1320'ye ulaştı. 


Sadece emeklilerin ve dul olan eşlerinin yararlanabileceği projede başvurular 5 Şubat'ta dolacak. 

İzmir'de 30 ilçe içerisinde "Emeklilere Konut Edindirme Projesi" için  TOKİ  ile işbirliği yapan tek ilçe olduklarını vurgulayan Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, emekli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak her türlü projenin yakından takipçisi olduklarını söyledi. 

İZMİR'DE İLK VE TEK İLÇE" 


Badem şöyle devam etti: "30 ilçe içerisinde emeklilere konut edindirme için harekete geçen ilk ilçe Ödemiş oldu. 


Belediyemizde oluşturduğumuz başvuru noktasında başvuru sayısı 1320'ye ulaştı. İlçe dışında yaşayan emekli hemşehrilerimiz dahi ilçemize gelip projeye başvuruyorlar. 

Başvurular 5 Şubat'ta sona erecek. Bu konuda başvuru için tek adresin Ödemiş Belediyesi olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 


Emekli vatandaşlarımız nüfus cüzdanı ve SGK'dan alınmış belge ile gelip verilen formu dolduruyorlar. Bu formlar doğrultusunda Ödemiş'te uygulanacak proje de şekillenmiş olacak. Konut sayısı ve büyüklüğü de belirlenerek buna göre yer arayışına girilecek. Biz Ödemiş Belediyesi olarak TOKİ'ye yer konusunda birkaç öneri sunduk. 5 Şubat'ta sona erecek ön başvuru sürecinin ardından TOKİ yol haritasını belirleyerek çalışmalarına başlayacak. Biz de Ödemiş'te emeklilerimize uygun koşullarda ev sahibi olma fırsatı sunan bu projeyi hassasiyetle takip edeceğiz" 


Küçük Menderes Gazetesi/Başar Uçar 


Haber Yeni Asır gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile Ödemiş'te yapılması planlanan emeklilere toplu konut projesi kapsamında bir ayda 1451 kişi müracaat etti. Ödemiş ve çevre ilçelerden gelen çok sayıda vatandaş, Belediye hizmet binası giriş katında oluşturulan ön kayıt masasında her gün uzun kuyruklar oluşturdu. Konutlar için belirlenen bir aylık müracaat süresi 5 Şubat 2016 tarihinde sona erdi. Bu süreçte 1451 kişi müracaatta bulundu.


Ödemiş Belediyesi önümüzdeki süreçte müracaatta doldurulan formları, TOKİ'ye gönderecek. TOKİ tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ilçede alan tespiti yapılarak konutların kaç metrekare ve nasıl olacağı belirlenecek.


Yeni Asır



Geri Dön