28 / 04 / 2024

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.



Ödemiş’in Güney Çevre Yolu (Güney Kesim) 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu, Ödemiş Belediye Meclisi’nin 06.02.2023 tarih ve 16 sayılı kararı ile uygun görülerek  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile değişiklikle onaylandı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, İmar ve Şehircilik Müdürü Nermin Pervan ile birlikte incelemelerde bulunarak geleceği şekillendirecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

YENİ İMAR PLANI İÇİN İLK ADIM ATILDI!

Başkan Eriş, Ödemiş’i gelecek yüzyıla hem kuzey çevre yolu hem de güney çevre yolu imar revizyonları ile hazırlıadıklarını belirterek, '' Önce harita ardından da plan çalışmaları olarak uzun zamandır çalışmalarımız devam etti.  Bugün de Güney Çevre Yolu imar planı son haline gelmiş oldu. Ödemiş Belediye Meclisimizin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Meclisimizde de onaylanması sonrası Güney Çevre Yolu İmar Plan Revizyonumuz askıya çıktı'' dedi.

İzmir Ödemiş te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

CUMHURİYETİMİZİN İKİNCİ YÜZYILINDA GELECEĞE ARMAĞAN 

Belediye Başkanı Eriş: ''Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken biz de bu planlar gelecek yüzyılda Ödemiş’te çocuklarımıza torunlarımıza bırakacağımız kentin geleceği diyoruz. Şehir plancılığı açısından, imar koşulları açısından değerli müdürümüz, ekip arkadaşlarımız, şehir plancılarımız, Ödemişli harita mühendisi arkadaşlarımızın emekleri birleşti. Kuzey Çevre Yolu İmar Revizyonumuz bitti, itirazlar değerlendirildi. Şimdi de şehrin güneyindeki çevre yolu için imar revizyonumuz için askı süreci başladı.  

YENİ SANAYİ ALANI, BELEDİYEYE AKARYAKIT İSTASYONU ALANI SAĞLANACAK!

Eriş, güney çevre yolu ile birlikte bu akaryakıt istasyonu yerinin belediye için büyük önem taşıdığını belitti. 

Bu imar revizyonunda şehir merkezinin güneyinde yeni ibadethane yerlerini belirlediklerini açıklayan Eriş'' Otoparklarıyla ve yeşil alanlarıyla soluk alan bir şehir hedefliyoruz. Aynı şekilde kamyon garajını Hürriyet Mahallesi’nden şehrin güneyine canlı hayvan pazarının yanına taşıyacak alanı da sağlamış olduk. Bunun planlamasını da İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yapıyoruz. ''dedi.

“ŞEHRİN TARIM ALANLARINA YAYILMASINI ÖNLÜYORUZ” 

Üç Eylül Mahallesi Kantarcı Mevkii’nin imar yönünden sorunlarına da bu revizyon ile çözümler getirilirken, kentsel dönüşümün de ilk adımlarını atılmış olacak. Bu revizyon ile yeni yapılaşma alanları da belirlenerek önemli bir ihtiyaç daha karşılanmış olacak.  En önemlisi Ödemiş’in güneye yani verimli tarım topraklarına da yayılmasını yine bu planla önlemiş olacak.

Beykoz Gümüşsuyu Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı!

Geri Dön