İhale

İzmir Solto Otel icradan satılıyor!

İzmir İli Çeşme İlçesi Alaçatı Köyü Liman Mevkiinde yer alan Solto Otel Çeşme İcra Dairesi tarafından 26 Haziran 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arasında ihale edilecek.

Satışa konu taşınmaz, İzmir İli Çeşme ilçesi Alaçatı Köyü Liman Mevkiinde kain ve tapunun 104 Cilt 10287 Sayfa 4478 Ada 1 Parselinde kayıtlı 16.508.00 metrekare yüzölçümlü otel ve arsası vasıflı taşınmazdır.


Taşınmaz Alaçatı Köyü Liman Mevkii 4478 Ada 1 Parselde yer alan taşınmaz Çark Plajı Mevkii Alaçatı adresinde yer alan turistik otel olarak faaliyet göstermekte olan SOLTO OTEL'dir. 16.508,00 m2 alanlı arsa üzerinde konaklama binaları ile resepsiyon, trafo-jenaratör kazan dairesi, açık teras alanları, kapalı ısıtmalı yüzme havuzu, açık yüzme havuzu, tam donanımlı SPASauna, toplantı salonu, kuru temizleme, çamaşırhane, soyunma odaları ve dolaplarından oluşan personel odaları, kuaför, güzellik salonu, balo salonu, plaj bar, plaj, iskele, otopark alanlarından ibarettir. 


Konaklama binaları betonarme karkas tarzda ve Alaçatı Mimarisine uygun olarak inşa edilmiş olup 88 odası ile hizmet vermektedir. Odaların tamamında merkezi klima sistemi, fön makinesi, mini bar, LCD ekran TV, bavulluk, Laptop kasası ve ücretsiz vvireless bulunmaktadır. Standart odalar, deniz manzaralı ve kara manzaralı olarak farklı alternatiflere sahip 35 m2 den oluşan toplam 72 adettir. 


Connection odalar, deniz manzaralı ve kara manzaralı olarak farklı alternatiflere sahip 35 m2 den oluşan; I tanesi engelli odası olmak üzere toplam 8 adet geçişli oda olarak yer almaktadır. Özel havuzlu Delüks odalar, kendilerine ait özel havuza sahip 4 adet delüks oda yer almaktadır. 


Otel arsası denize sıfır konumda olup, Alaçatı’ ya 3 Km, Çeşmeye 10 Km İzmir havalimanına 90 Km mesafededir. Yakında bulunan yerlere dolmuş ve taksi bağlantısı mevcuttur. Belediye hizmetlerinden yararlanmakta olan taşınmaza ulaşım kolaydır.


Kıymeti: 35.388.300.00 TL

1. Satış Günü: 26/06/2015 günü 10:00 ile 10:10 arası

2. Satış Günü: 22/07/2015 günü 10:00 ile 10:10 arası



İzmir Solto Otel görselleri!





Satış Şartları:

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı île teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/630 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 12/05/2015