08 / 05 / 2024

İzmir Tanju Çolak Spor Akademisi 1 milyon liraya mal olacak

İzmir Tanju Çolak Spor Akademisi 1 milyon liraya mal olacak

Eski Milli Futbolcu Tanju Çolak, İzmir'de kendi adını taşıyan "spor akademisi" kurmak için çalışma yürüttüklerini bildirdi



Tanju Çolak, Altay Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlediği toplantıda, okulun bünyesinde oluşturulacak tesis için çalışmalara 3 ay önce başlandığını bildirdi.

Tesiste iki bina, bir futbol sahasının olacağını anlatan Çolak, şu bilgileri verdi:

"Ana binada 12 soyunma odası, derslikler, masaj odası, buhar odası, çok amaçlı salon, kafeterya, spor salonu olacak. Ek binada ise futbolcu yatakhaneleri, soyunma odaları yer alacak. Futbol sahasında aynı anda 6 takım çalışabilecek.  İzmir  sporuna hizmet edecek tesisi Ocak ayında hizmete açacağız. Bugüne kadar yaklaşık 350 bin lira harcandı, maliyetin 1 milyon lira olması bekleniyor."

Tanju Çolak, tesiste 16 yaşına kadar olan gençlere hizmet vereceklerini anlatarak, şöyle devam etti:
"Tesis okulun bahçesinde kurulacağından, hafta içi saat 16.00'ya kadar öğrencilere ücretsiz hizmet verilecek. Hafta sonu futbol branşında 600, cimnastik branşında da 500 öğrencimizi ağırlayacak kapasite var. Yan spor alanlarında da eğitimler verilebilecek. Yap-işlet-devret modelinin bir benzeri ile ihaleyi aldık, tesisi yapacağız ve okul da bu projeden para kazanacak. Ben İzmir'i çok seviyorum, bu tesis ile İzmir ve Türk futboluna hizmet edebileceğiz. Akademiden büyük futbolcular yetişecek. Samsun'da, geçtiğimiz günlerde de KKTC'de açılan
Tanju Çolak Futbol Okulu, İzmir'de bu akademide hizmet verecek."

Tanju Çolak'ın ortağı Fenerbahçe Futbol Okulları İzmir Sorumlusu Mahmut Gözüaçık ise 6 yıldır İzmir'de futbol okullarının hizmet verdiğini, buradaki gençlerden bazılarının eğitimlere Tanju Çolak Spor Akademisi'nde devam edeceğini söyledi.

İzmir'e örnek bir tesis kazandıracaklarını ve bu tesisin diğer okullara da yol göstereceğini belirten Gözüaçık, "İzmir'de yaklaşık bin oyuncumuz var.

Çeşitli kulüplere futbolcu desteğinde bulunuyoruz. Tanju Çolak ile örnek bir proje başlattık" dedi.

Altay Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Radi Kabze ise projeye büyük önem verdiklerini, çok önemli bir tesisi bölgeye kazandıracaklarını söyledi.

Futbolcu Hasan Kabze'nin babası olduğunu belirten Radi Kabze, eğitimle sporun iç içe iki kavram olduğunu, bu iki kavramın kurulacak spor akademisinde bir kez daha birleşeceğini vurguladı.

İnşaatta incelemelerde bulunan Tanju Çolak, harç kardı ve işçilerle sohbet etti.

Daha sonra okulda öğrencilerle konuşan Tanju Çolak, açılışa Rıdvan Dilmen, Acun Ilıcalı, Pascal Nouma, Sergen Yalçın gibi ünlüleri getireceğini, öğrencilerin gelmesini istedikleri ünlüleri anket yaparak belirlemelerini istedi.

Toplantıya eski milli kaleci Hayrettin Demirbaş da katıldı. Öğrenciler Çolak ile fotoğraf çektirdi.
AA


 


Geri Dön