28 / 04 / 2024

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. Peki ihaleye katılmak için hangi firmalar yeterlilik dosyalarını sundur? İşte metro yapımına ilişkin ayrıntılı bilgiler...



İzmir Hafif Raylı Sistemi’nin 5’inci etabı olacak olan Üçyol-Buca Metro Hattı’nın yapım ihalesinde istekli şirketlerin birinci aşama yeterlilik dosyaları toplandı. 

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; projeye finansman desteği sunan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) resmi internet sitesinde, elektronik ortamda, canlı yayınla açılan dosyalar,  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı İhale Komisyonunca değerlendirilecek. İncelemenin bitirilmesinden sonra yeterli görülen istekliler, fiyat tekliflerinin verileceği ikinci aşama için çağırılacak. 

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

14 FİRMA VE KONSORSİYUM

Yapım ihalesine katılmak amacıyla yeterlilik dosyalarını veren, Türkiye, Azerbaycan, Rusya, Çin ve ABD’den 14 şirket ve konsorsiyumun isimleri şu şekilde:

- Bayburt Grup & Azercon OJSC İş Ortaklığı
- CCM Buca İş Ortaklığı (CHİNA State Construction, - Cengiz İnşaat, MESA Mesken Anonim Şirketi İş Ortaklığı)
- China Civil Engineering Construction Corporation ve - Kolin İnşaat İş Ortaklığı
- Dentas-Gurbag İş Ortaklığı
- Doğuş İnşaat
- EEB-CRFG-CREGC-MAKYOL Konsorsiyumu
- Gülermak İnşaat
- Dere - NORINCO İş ortaklığı
- Dillingham Construction – Özaltın İnşaat İş Ortaklığı
- Mosinzhproekt – ENKA İş Ortaklığı
- SMU Ingeokom – Metgun İş Ortaklığı
- Yapı Merkezi – Nurol İş Ortaklığı
- Özbal İnşaat
- Power Construction Corparation Of China - Özgün İnşaat İş Ortaklığı

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

YATIRIM REKORU BEKLENTİSİ

Üçyol - Buca Metro Hattı inşaatı, 1 milyar 70 milyon euro bütçe ile İzmir tarihinin en büyük yatırımı olma özelliğine sahip. 13.5 kilometre uzunluğa sahip hat; Üçyol Metro İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü - Çamlıkule arasında hizmet sağlayacak. TBM makinası kullanılarak derin tünel tekniği (TBM/NATM) ile inşa edilecek hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule durakları bulunacak.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İZBAN’LA ENTEGRE OLACAK

Buca Metrosu, F.Altay - Bornova arasında çalışan metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda; İZBAN hattı ile ise Şirinyer İstasyonu'nda entegre edilecek. Üçyol İstasyonu’nda bilet holü katından bağlantı yapılırkn; İZBAN Şirinyer İstasyonu’nda peron katından bağlantı sağlanacak ve mevcut hatlardan bağımsız hizmet sunacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz hizmette bulunacak. 

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı’nda çalışmalar tam gaz!

İNŞAAT BU YIL BAŞLAYACAK

Proje kapsamında, toplam 80 bin metrekare büyüklükte bir kapalı alana sahip olacak Bakım, Atölye ve Depo Binası da inşa edilecek. İki katlı binada alt kat geceleme, üst kat ise araç bakım ve onarım katı olarak şeklinde kullanıma sunulacak. Üst katta ayrıca idari ofisler ve personel kullanım alanları da yer alacak.

Üçyol - Buca Metro Hattı’nın inşaatına bu senenin ikinci yarısında start verilmesi öngörülüyor. Çalışmaların 4 yıl devam edeceği tahmin ediliyor.

İzmir'de yapımı süren raylı sistem projelerinde son durum ne?


Geri Dön