Kent Haberleri

İzmir Urla'da 4 arsa satılacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar bu fırsatı sakın kaçırmayın!

İzmir İli Urla Belediye Başkanlığı, Urla Yağcılar Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 10 Ocak 2023 tarihinde yapılacak. Satışa çıkarılan arsaların alanları 301 metrekare ile 405 metrekare arasında değişiyor

İzmir İli Urla Belediye Başkanlığı, Urla Yağcılar Mahallesi'nde yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Satışa çıkarılan arsaların alanları 301 metrekare ile 405 metrekare arasında değişiyor. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 10 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Muhammen bedellerin 2 milyon 416 bin TL ile 4 milyon 50 bin TL arasında değiştiği arsalar için ödenecek geçici teminat bedelleri 241 bin 600 TL ile 405 bin TL arasında değişiyor.

Söz konusu ihale Urla Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda yapılacak.

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
İzmir İli Urla Belediye Başkanlığından:

MADDE 1- Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda yer alan taşınmazlar 2886 sayılı İhale Kanununun 45. maddesine göre, Urla Belediye Encümenince Urla Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda yapılacak satış ile ihaleye verilecektir: 

MADDE 2- İhale Urla Belediyesince 08.09.1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 45. maddesi hükümleri çerçevesinde açık teklif usulü ile yapılacaktır.
MADDE 3- İhale dokümanının görülmesi ve temini,
3.1. İhale dokümanı Urla Belediyesi Hizmet Binası Hacıisa Mh.Bülent Baratalı Bulvarı Urla AVM içi N: 40/Z05 Urla / İzmir adresinde bulunan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden ve Belediyemiz internet sitesinden bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını satın alması zorunludur.
3.2. İhale dokümanının satın alınabileceği yer: Hacıisa Mahallesi, Bülent Baratalı Caddesi No: 40/ Z05 Urla/İzmir adresinde bulunan Urla Belediyesi Hizmet Binası Emlak ve İstimlak Müdürlüğü
3.3. İhale doküman ücretinin yatırılacağı yer: Hacıisa Mahallesi Bülent Baratalı Bulvarı No: 3 Urla/İzmir adresinde bulunan Urla Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğüne yatırılacaktır.
3.4. İhale dokümanı satış bedeli 250,00 TL (İkiyüzellitürklirası)
MADDE 4 - Geçici teminat olarak kabul edilecek değerler aşağıda gösterilmiştir:
a) Tedavüldeki Türk Parası,
b) Bankalar ve özel finans kurumlarının verecekleri; Geçici Teminat için ihale tarihinden itibaren 60 (altmış) gün süreli teminat mektupları,
c) Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır).
Her teminat mektubunda daha önce ilgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterilmesi
zorunludur.
MADDE 5- İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında bulunması gereken belgeler aşağıda belirtilmiştir.
A) İstekli Gerçek Kişi İse:
1. Satış Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
2. Şartname satış bedelinin ödendiğine dair alındı makbuzu (aslı)
3. Geçici Teminat bedeli makbuzu veya Bankalardan alınan Teminat Mektubu (aslı)
4. Belediyemize son ödeme tarihi geçmiş borcu olmadığına dair onaylı belge (ihale gününden en geç 3 (üç) gün önce alınmış olması gerekmektedir.) (Aslı)
5. Nüfus cüzdanı (fotokopi)
6. İkametgâh belgesi
7. Vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname ve vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri
8. Yabancı istekliler için Türkiye’de gayrimenkul edinmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat adresi beyan etmek.
B) İstekli Tüzel Kişi ise:
1. Satış Şartnamesi (Şartnamenin her sayfası ayrı ayrı ihaleye iştirak eden tarafından imzalanmak zorundadır.)
2. Şartname satış bedelinin ödendiğine dair alındı makbuzu (aslı)
3. Geçici Teminat bedeli makbuzu veya Bankalardan alınan Teminat Mektubu (aslı)
4. Belediyemize son ödeme tarihi geçmiş borcu olmadığına dair onaylı belge (ihale gününden en geç 3 gün önce alınmış olması gerekmektedir.) (Aslı)
5. Vekâleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekâletname ve vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri
6. Yabancı istekliler için Türkiye’de gayrimenkul edinmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat adresi beyan etmek.
7. Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve Kayıtlı olduğu Vergi Dairesi kaydı (Aslı veya tasdikli örneği)
8. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi ve imza sirküleri.
C) Ortak Girişimci İse:
Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya kişilerin her birinin (A) ve (B) fıkralarında belirtilen esaslara göre temin edecekleri belgeler ve ortak girişim beyannamesi
2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 6. ve 83. maddelerinde sayılan gerçek ve tüzel kişilikler ihalelere katılamazlar ve mevzuatta tanımlanan yasak fiil ve davranışlarda bulunamazlar.
İstekli tarafından, ihale dokümanının içeriği dikkatli bir şekilde incelenmelidir. İhaleye teklif verecekler, ihaleye gireceği yeri gördüğünü kabul etmiş sayılır. İhale dokümanını oluşturan belgelerin aslına uygunluğunu ve belgelerin tamam olup olmadığını kontrol eder. Dosyaların verilmesine ilişkin şartların yerine getirilmemesinden kaynaklanan sorumluluk dosya verene aittir.
İhale dokümanında öngörülen kriterlere ve şekil kurallarına uygun olmayan dosyalar değerlendirmeye alınmaz.
Açık teklif ihale usulüne göre ihale edilecek yer için teklifleri dosya halinde; 10.01.2023 tarihinde Salı günü ihale saatine kadar Urla Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda İhale Komisyonuna (Encümen) ve/veya İhale Komisyonu Sekretaryasına sıra numaralı alındı belgesi karşılığında teslim edeceklerdir.
Açık teklif usulüne göre ihale, isteklilerin ihale komisyonu önünde tekliflerini sözlü olarak belirtmeleri suretiyle yapılacaktır.
Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ihale dokümanında belirtilen ihale saatine kadar idareye (Urla Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü eliyle Encümen Başkanlığına sunulacaktır.) ulaşması şarttır. Posta ile gönderilen teklifler son ve kesin teklif olarak kabul edilir. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak tekliflerin alış zamanı bir tutanakla tespit edilir.
Son teslim zamanı için, Posta, Telgraf, Telefon (PTT) veya Türkiye Radyo Televizyon (TRT) idarelerinin saat ayarı esas alınır. Teklifler açılmaya başlandıktan sonra, çalışma saatine bağlı kalmaksızın işleme devam olunur.
İlgililere İlanen Duyurulur. 

Belediye o ilde 4 gayrimenkul satacak!

O belediyeden 2023 fırsatı! Tam 6 arsa satacak!

İzmir Özdere'de satılık arsa fırsatı! Yazlık bölgede arsa arayanlar sakın kaçırmayın!