03 / 05 / 2024

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor!

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor!

Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde mağdur olan vatandaşlar, Büyükşehir şirketi İzbeton’un yapımını üstlenmiş olduğu proje alanında yeni başkan Cemil Tugay’a seslendi.



Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları Platformu sözcüsü Eray Uslu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada CHP’li  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin 15 sene önce “Türkiye’ye örnek proje şeklinde tanıttığı” kentsel dönüşümü şu kelimelerle özetledi: “2 CHP Genel Başkanı, 3 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 3 de ilçe Belediye Başkanı gördük, tarihe geçtik!” 

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi toplam 4 etap 3 binden fazla bağımsız birimden meydana geliyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre Aziz Kocaoğlu döneminde 1. ve 2. etap kapsamında 817 bağımsız birim inşa edilerek vatandaşlara teslim edildi, ikinci ve üçüncü etapların yapımı adeta yılan hikayesine döndü. Tunç Soyer döneminde söz konusu yapım işi İzbeton’a devredildi. İzbeton da işi Yapı Kooperatiflerine devretti. Pek çok kez söz verilmesine rağmen 2. etapta 12 katlı 16 bloktan sadece 2 tanesinin 5. katına kadar kaba inşaat yapılabildi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Mağdurları 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekliyor!

36 AYLIK TAAHHÜDÜN 12 AYI GİTTİ

Aydınlık'tan Özgür Doğu Saymaz'ın haberine göre konutları yıkılmasına rağmen yıllardır evlerine kavuşamayan ailelere verilen 5 bin TL'lik kira yardımı da yetersiz kalıyor. 15 yıldır evlerine kavuşmayı bekleyen mağdurlar yeni seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a seslenerek, "Konutlarımıza bir an önce kavuşmak istiyoruz." dedi. Geçen sene Aralık'ta söz konusu bölgede temel atma törenine gelen Tunç Soyer, 170 binanın yıkılacağını, bunlardan 88 tanesinin yıkım işleminin tamamlandığını söylemiş ve “Uzundere’de 2026 yılına kadar dört etapta toplam 3 bin 500 bağımsız birimi tamamlayacağız.” ifadelerini kullanmıştı. Moloz yığınlarıyla dolu olan 4. etap bölgesi ile ilgili önemli açıklamalar yapan Eray Uslu, şunları dile getirdi: “15. seneye giriyoruz. Sözleşmelerimiz var! Bu etapta 16 tane bloktan 4 tane bloğun temeli atılmış olup 2 blokta da  5. katı çıkıldı. Yani, toplamda 16 bloktan 4 blok temeli atılmış olup 12 blok temeli hala bekliyor. Burada büyük bir mağduriyet söz konusu. Bir sene geçmesine rağmen iki tane bloğun daha 5. katı çıkıldı. Geçen yıl Mayıs ayı itibarıyla kentsel dönüşüm mağdurları olarak bütün konutlarımızı boşalttık. Aradan bir sene geçmesine rağmen zemin etütleri hala yapılmamış olup raporlar da çıkmadı Yeni belediye başkanımız Cemil Tugay'dan bu konu ile ilgili destek bekliyoruz. “11 ve 12 kattan meydana gelen iki blokun sadece 5. katları çıkılıyor. Çok ağır gidiyorlar. Belediyenin vermiş olduğu 36 aylık taahhüt var. Ama biz şu an 12 ayı geride bıraktık, 24 ay içinde 16 bloğun bitmesi imkansız.”


KİRA BEDELLERİ GERİDE KALDI

Mahalle sakinlerinden Bahattin Muğlu da konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: “Önceki dönem Belediye Başkanımız Tunç Soyer, 5 bin 130 Türk Lirası kira yardımı başlatmıştı. Artık bu fiyatta kiralık konut hiçbir yerde yok! Her tarafta kira 10 bin TL'yi geçti… Vatandaşlar perişan durumda.”


Hasan Çiçek de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Ha yapılacak, ha yapılacak diye 12-13 senedir bekliyoruz” dedi.

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? Garanti, Akbank ve Yapı Kredi hesaplama tablosu!

Yapı Kredi emekli promosyonunda son dakika müjdesi! Nisan 2024 yeni emekli paketiyle tam 18 bin TL yatırılıyor!

Altın ateş aldı! 21 Nisan 2024 canlı altın fiyatları şaşırttı! İşte son dakika gram, çeyrek, tam altın fiyatları!


Geri Dön