30 / 04 / 2024

İzmir ve çevresindeki 130 tesis bugün açılıyor!

İzmir ve çevresindeki 130 tesis bugün açılıyor!

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, 10.10.2010, saat 10.10’da Başbakan Erdoğan’ın İzmir ve çevresindeki 130 tesisi hizmete açacağını söyledi. Eroğlu “Başbakan’ın açacağı sadece 10 tesisin büyükl



Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Beydağ Barajı’nın Mart 2011 olan bitiş tarihini 10.10.2010 saat 10.10’a çektiklerini, daha sonra bakanlık olarak bu özel tarih için çalışma yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin her tarafına 10.10.2010’da müjde vermek istediklerini anlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi: “Yatırımcı müdürlerimiz 110 tesisin hazır olabileceğini söylemişti, 130 tesis hazırlandı. Başbakanımız bu tesislerin açılışını yapacak. Helal olsun bu bakanlık mensuplarına. İzmir, bu bölgemiz, bu açılışlardan nasibini tabii ki alacaktı. Bugün açılışlar ve temel atmalar yapıyoruz, yarın (bugün) başbakanımız açacak. Buraya gelirken 147 milyon lirayı heybemize koyduk geldik, bunun müjdesini veriyorum. Başbakanımız Çine’de 10 dev tesisi 2.5 milyar liralık tesisleri hizmete açacak. Bu bölgenin insanını, İzmir’i çok seviyoruz.”

‘ADAM EKSEN BİTER’

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Beydağ Barajı Ödemiş Ovası sulaması temel atma töreni ile Manisa, Uşak ve Gümüşhane’deki tesislerin toplu açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, hükümetin 7-8 yılda  İzmir  ve bölgeye önemli yatırımlar yaptığını, yapmaya devam edeceğini kaydetti. Eroğlu, Beydağ Barajı’nın temelinin 1994’te atıldığını ama 2004 yılına gelindiğinde gövdenin inşaatına bile başlanamadığını, Başbakan Erdoğan’a barajı iki buçuk yılda bitirme sözü verdiğini belirterek, “2.5 yılda Beydağ Barajı’nı bitirdik, suyu tuttuk, yaz aylarında suyu veriyoruz, 5 bin hektarlık alan bu suyla sulanıyor. Küçük Menderes havzasında sulanmadık bir karış alan kalmayacak. Bu ova o kadar verimli ki ‘adam eksen biter’ derler” dedi. 

5 temel atıldı

Törende, Gümüşhane Köse Mine Sultan Göleti, Uşak Yaylalar Göleti Sulaması, Manisa İl Müteferrik Taşkın, Taşkın rüsubat Kontrolü ve Rehabilitasyon Tesisleri, İzmir İli Müteferrik Taşkın Koruma Tesisleri ve Uşak İli Sulama ve Müteferrik Taşkın Koruma Tesisleri’nin toplu açılışı yapıldı. Ayrıca İzmir Küçükmenderes Beydağ Barajı Ödemiş Sulaması, İzmir Güzelhisar Baraj Mansap Ovaları Sulaması, İzmir İli Müteferrik Taşkın Koruma Tesisleri, Manisa İli Müteferrik Taşkın Koruma Tesisleri, Uşak Sivaslı Yayalar YAS sulaması tesislerinin temeli atıldı. Tesislerin toplam maliyeti 146.8 milyon lirayı buldu.
Star


Geri Dön