Kent Haberleri

İzmir Yeni Kent Merkezi planları için kurtuluş yolu var!

Salhane-Liman arkası bölgesindeki gökdelenler, Konak Belediyesi'nin planları meclisten geçirememesi nedeniyle durdu. 5 milyarlık projeler başkanların yetki kullanmasını bekliyor.

Sema Pekdaş: Komisyon yapmazsa mecliste onaylatır



YARGININ İSTEDİĞİ OLDU

Mahkeme kararıyla durdurulan Konak ilçe sınırlarındaki Yeni Sorunun çözümü için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın Hukukçular, İzmir Büyükşehir l Belediye Başkanı Aziz KocaoğKent Merkezi imar planları, yargının isteği doğrultusunda Büyükşehir Meclisi tarafından yenilendi. Ancak onaya gönderildiği Konak Belediye Meclisi'nden geçmedi. 


YASA P YETKİYİ VERİYOR

Sorunun çözümü için Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın,yasanın kendine verdiği yetkiyi kullanarak 10 günde komisyondan gelmeyen dosyayı doğrudan meclis gündeminde oylatabileceği belirtildi. 



Aziz Kocaoğlu: Konak halletmezse büyükşehir bitirir



KANUNUN 7. MADDESİ

Hukukçular, İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun gerekirse Konak Meclisi'ni by-pass edebileceğini de açıkladı. Dayanak olarak da Büyükşehir Belediye Kanunu'nun l7'nci maddesini gösterdi: 


15 MARTTA SÜRE BİTİYOR 

"Büyükşehir'in ilçe belediyelerine havale ettiği planlar 1 yıl içinde sonuçlanmazsa, Büyükşehir ilgili belediyeyi aradan çıkarır. Kendisi 1/binlik plan yapar. Tanınan süre 15 Mart'ta doluyor. O tarihten sonra Büyükşehir devreye girebilir."


Habertürk Egeli