Turizm

İzmir, Yeşil Yıldız uygulamasında örnek olmak için atağa geçti!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "İlk hedef olarak, İzmir'de şu anda tesislerdeki yüzde 7'lik rakamı 2014 sonuna kadar yüzde 15'e çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


İzmir, turizm tesislerin çevreye duyarlılığını gösteren "Yeşil Yıldız" uygulamasında örnek olmak için atağa geçti. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "İlk hedef olarak, İzmir'de şu anda tesislerdeki yüzde 7'lik rakamı 2014 sonuna kadar yüzde 15'e çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. ETİK'in Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ile ortaklaşa yürüttüğü Yeşil Yıldız Projesi bilgilendirme toplantısı İzmir Fuar Anemon Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Yeşile dönmemiz aynı zamanda İzmir'i diğer yarıştığı turizm merkezlerinden farklı bir ürün ile öne sürmemiz ve alternatif bir turizm çeşitliliği yaratmamız anlamına geliyor" dedi. 


Alternatif turizmle fark yaratmak

Yeşil yıldızın, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri Projesi" kapsamında, tesislere verilen bir çevre etiketi uygulaması olduğuna dikkat çeken İşler, "Turizm işletmeleri; çevreyi korumak, çevre bilincinin geliştirilmesi, su ve enerji sarfiyatını minimize etmek ve tesis çalışanlarının bilinçlenmelerini sağlamak için yeşil yıldız belgesi almalı" diye konuştu. İzmir'in çevreye duyarlı turistik tesislerle yeni bir turizm çeşitliliği ile farklı bir destinasyon bölgesi yaratmak zorunda olduğunu söyleyen İşler, "İzmir'in yeşile duyarlı turizm potansiyelinin algıda seçiciliğini yaratmak durumundayız" dedi. 21'inci yüzyılın gerçek değerinin çevre olacağını vurgulayan İşler, "Diğer tüm sektörlere de örnek olma adına turizm, kendi sürdürülebilirliğini borçlu olduğu çevreyi korumak için çevre farkındalığını tüm kamuoyuna yaymak zorunda. İzmir, doğası gereği yeşille bir bütün içinde olan ve 'ecolabel' dediğimiz ekolojik etiketletme adına öncü bir il olabilir" diye konuştu. 




Yeni Asır