16 / 06 / 2024

İzmir'de 36 bin bina acilen yıkılmalı: Faylar hareketli! 

İzmir'de 36 bin bina acilen yıkılmalı: Faylar hareketli! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dönüşüm Alanları 5. Daire Başkanı Deniz Aydemir, İzmir'in riskli binaları ile ilgili konuştu ve 36 bin binanın acilen yıkılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...



Yeni Asır ve Turkuvaz Medya Grubu'nun işbirliğinde 'İzmir Kentsel Dönüşüm Zirvesi' gerçekleştirildi. Söz konusu zirve, şehirde büyük ses getirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Vedad Gürgen, zirvede açıklamalarda bulundu ve Türkiye'nin en önemli konu başlıklarından biri olan kentsel dönüşüme ilişkin çağrıda bulundu. 

İzmir de 36 bin bina acilen yıkılmalı: Faylar hareketli! 

TEHLİKE KAPIDA

Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre; Vedad Gürgen, "İzmir'de 30 belediyenin her birinin elini taşın altına koyması gerekiyor. Ne yapacaksak hep birlikte yapalım" dedi ve tehlikenin kapıda olduğuna ancak çözümün herkesin elinde olduğuna vurgu yaptı. 

Vedad Gürgen'in bu sözlerinin önemine işaret eden vatandaşlar, Yeni Asır'a ulaşarak bu konuda ısrarcı yayınların devam ettirilmesini talep etti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Dönüşüm Alanları 5. Daire Başkanı Deniz Aydemir de zirve sonrasında açıklamalarda bulundu. Aydemir, Bakanlığın İzmir'e ve İzmirlilere verdiği öneme değindi ve Bakanlığa bağlı tüm daire başkanlıklarının Ankara'da olduğuna vurgu yaptı. 

Aydemir, "Sadece 5. Daire Başkanlığı İzmir'de bulunuyor. Bu da İzmir'e ne kadar dikkat verildiğini gösteriyor" diye konuştu. 

İzmir de 36 bin bina acilen yıkılmalı: Faylar hareketli! 

36 BİN BİNA İÇİN ÇARPICI AÇIKLAMA

Deniz Aydemir, açıklamasının devamında "Kentsel dönüşüm ile ilgili yapılması gereken ve acil eylem planı içinde olan tüm ayrıntıların hızlıca yerinde çözümü için Bakanlığımız İzmir'e özel bir uygulama ile bir daire başkanlığı kurdu. Bu karar İzmir'e özel bir durum" ifadelerini kullandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin geçtiğimiz aylarda  İzmir  için yaptığı açıklamaya değinen Aydemir, "165 bin riskli ve zemin etüdü iyi olmayan bina belirlendi. Bu binaların içinden de 180 bin daire ve işyerini kapsayan 36 bin binanın acil şekilde yıkılması gerekiyor. Söz konusu 36 bin binanın zaman kaybetmeden kentsel dönüşüme girmesi şart" dedi. 

Aydemir, İzmir Afet Risk Haritası'nın da hazırlandığının altını çizdi ve "Nerede, ne olabileceğini, heyelan riski olan bölgeleri, fayların hareketli olduğu bölgeleri, zeminin sıvılaştığı bölgeleri tesoit ettik. Bu risk haritasında hepsi mevcut. Bahsettiğimiz 36 bin bina haritada belirlenen alanlarda" diyerek açıklamasını tamamladı. 

İslam Memiş'ten gram altın için bir yeni tahmin daha geldi: Her şey o günü işaret ediyor! 

Çeyrek altın kaç TL? Gremse altın kaç para? Yatırımcılar Hamit altın alıyor! Hamit altın kaç TL? Kuyumcu altın fiyatları

Fenomen yazar Pucca'nın ev sahibi evin son halini paylaştı: Ben kurtuldum ama yeni ev sahibine gerçekten çok üzülüyorum!


Geri Dön