24 / 06 / 2024

İzmir'de 4 binden fazla yeni konut için binlerce dönüm arazi imara açıldı!

İzmir'de 4 binden fazla yeni konut için binlerce dönüm arazi imara açıldı!

Bakanlık tarafından rezerv alan edilen Seferihisar’daki 236 hektarlık mera alanının yapılaşmaya açıldığı belirtildi. Yapılması planlanan konutlarla birlikte 60 bin nüfüslu Seferihisar’a 10 bin kişilik yeni nüfusun eklenmesinin önü açılmış olacak. İşte ayrıntılar...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 18 Mart 2024 tarihinde rezerv alan ilan edilen Seferihisar Çolakibrahim Mahallesi’ndeki 236 hektar büyüklüğe sahip alanın imar planları askıya çıkarıldı. 3301 ada 2, 42, 90 parseller ile 3303 ada 1 ve 2 parsel numaralı taşınmazların İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin yayımlandığı görüldü. 

Başkent merkezli  Ankara  İmar isimli plan şirketi tarafından hazırlanan planlarla beraber, 236 hektarlık alanın 218 hektarlık kısmı mera olmaktan çıkarılak kentsel gelişme şeklinde değiştirildi. 

İzmir de 4 binden fazla yeni konut için binlerce dönüm arazi imara açıldı!

Ege'de Sonsöz'den Metehan Ud'un haberine göre; özel mülkiyete ait 236 hektarlık alanın 176 hektarlık bölümünün (yüzde 73’ü) konut ve ticaret alanına ayrılması dikkat çekerken, 4 bin 217 adet konut inşa edileceği belirtildi. 

4 bin 217 adet konutta en az 10 bin 651 vatandaşın ikamet edeceği tahmin ediliyor. Seferihisar’ın hali hazırdaki nüfusu 60 bin seviyesinde seyrediyor. 

Ayrıca okul, aile sağlığı merkezi, kültürel tesis, cami ve park alanlarının da ayrıldığı planlama alanındaki DOP kesintilerinin az olması da dikkatleri çekti. Diğer taraftan arazi sahipleri arasında İranlıların olduğu da ortaya çıktı.

İzmir de 4 binden fazla yeni konut için binlerce dönüm arazi imara açıldı! 

Plana ilişkin "Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise, planın amacı, “İzmir İli genel olarak bakıldığında; 1. Derece Deprem Bölgesinde yer almakta çok eskimiş ve yıpranmış bir konut stoğuna mahkum şekilde, dönüşüm projelerine ihtiyaç duymaktadır. Kentsel Dönüşüm Uygulamalarında temel ilke, yerinde dönüşüm olarak kurgulanmasına karşın: çok yoğun alanların hepsinin yerinde dönüşmesi mümkün olmadığından şehrin çeperlerinde ya da uygun olan diğer ilçelerde aktarım alanı olarak kullanılmak üzere rezerv alanlarıma ihtiyaç duyuluyor. Rezerv Alanlar yerleşime uygun, sağlıklı ve insani yaşama cevap verecek şekilde planlama ilke esaslarına uygun, çevre dokusu ile uyumlu olarak hizmete sunulmas gerekiyor.  İzmir  merkezinde mevcut yapı stoğunun yaklaşık yüzde 60’ını oluşturan riskli ve 1999 öncesi yapılardan başlamak üzere; tehlike arz eden yapı stoğu acilen belirlenen yeni yaşam alanlarına aktarılmalıdır. Gerçekleştirilen çalışmanın ikinci ve en önemli amacı da budur" ifadelerine yer verildi. 

Altın fiyatlarında bayram etkisi: Gram altın, çeyrek altın ne kadar? Son dakika Kapalıçarşı altın fiyatları 16 Haziran!

Düşük kira ödeyen kiracılar 'Devlet beni korur, mahkemeye ver beni, diyor!': Ev sahipleri tepkili!

SSK, BağKur emeklileri ve memurlar zam oranları tek tek açıklandı: 12 bin, 15 bin TL maaş alanlar hemen bakın!


Geri Dön